Nieuws

30 augustus 2020

PH 1 – Voorwaarts 1 0-5

Voorwaarts T 1 heeft na lange tijd weer een officiële wedstrijd gevoetbald. Dat deed het direct overtuigend door met een forse uitslag PH uit Almelo terug te wijzen, 0-5. Doelpunten van Marcus van Geelen (2x), Ismar Maglajlic, Samuel Wakana en Bruce Schotman.

Het elftal heeft de afgelopen weken drie oefenwedstrijden gespeeld. Met een selectie van 20 spelers waren de wedstrijden vooral bedoeld om de nodige conditie op te doen en het gaf trainer Jochem de Weerdt de mogelijkheid om zijn definitieve selectie samen te stellen. Voorwaarts won daarbij van Epe (2-1) en verloor achtereenvolgens van SV Dalfsen (2-0) en CSV Apeldoorn (3-2).

In Almelo bij PH was het een erg dominant Voorwaarts dat reeds in de eerste helft een ruime voorsprong had moeten nemen. De 0-1 van Marcus van Geelen was echter het enige wapenfeit. In de eerste helft brak Nino Wattimena een vinger en moest al vroeg vervangen worden. Na rust bleek dat Voorwaarts met de verse wissels over meer vaardigheid en vooral meer conditie beschikte dan het povere PH, waarbij nu het niveauverschil wel in doelpunten werd uitgedrukt. Het doelpunt van Samuel was zijn eerste doelpunt voor Voorwaarts 1 in een officieel duel.

Aankomende zondag speelt Voorwaarts tegen Bon Boys uit Haaksbergen. De enige thuiswedstrijd in de poulefase van de beker. Ook Bon Boys is overtuigend begonnen door VV Vorden met 4-0 naar huis te sturen. Dus deze wedstrijd kan al beslissend zijn voor kwalificatie naar de volgende ronde. Voorwaarts speelde voor het laatst in april 2019 tegen Bon Boys (zie foto archief Rick Timmermans in duel met een Haaksbergenaar). Destijds stond de koppositie in de tweede klasse KNVB op het spel. Nu is het voor beide teams een graadmeter in de aanloop naar de competitie. De wedstrijd start a.s. zondag om 14 uur aan de Laene.