Nieuws

27 juni 2020

Vol vertrouwen op naar het nieuwe seizoen

Voorwaarts Twello heeft het debuutjaar in de eerste klasse vroegtijdig afgesloten met een tiende plaats. Na 17 wedstrijden en 18 punten verder werd het seizoen om het coronavirus stilgelegd.

Na het succesvolle jaar 2018-2019 waren de verwachtingen hoog. Niet zozeer op een hoge klassering, maar wel met het plezier dat gepaard gaat met het spelen op een hoger en daarmee uitdagend niveau.

Het werd uiteindelijk een wisselvallig seizoen, waarbij het nog duidelijk wennen was aan het vereiste niveau dat wekelijks gebracht moest worden. De selectie verloor ook belangrijke sterkhouders, zoals centrale verdediger Matthijs Straatman die de schoenen aan de wilgen hing, frontman Simon Rutgers die ernstig geblesseerd raakte tegen RKHVV en Pim Havekes die met een chronische blessure tot de winterstop niet inzetbaar bleek. De uitbreiding van de selectie met Ismar Maglajlic, Sven Teunissen, Bruce Schotman en keeper Michiel Selhorst bleek achteraf broodnodig. Na de winterstop groeide langzamerhand het vertrouwen weer en in ieder geval werd met duidelijke cijfers afstand genomen van de degradatieploegen.

Maar na dit halfbakken seizoen weten we nog niet goed waar we staan aan de vooravond van het nieuwe seizoen. De pluspunten op weg naar het nieuwe seizoen? De spelersgroep bleef intact en de selectie krijgt een kwalitatieve injectie. En niet onbelangrijk, zowel de jonge spelersgroep als de staf hebben een ervaringsjaar in de rugzak. Trainer Jochem de Weerdt steekt die meerwaarde niet onder stoelen of banken.

“Ontwikkelen doe je door wedstrijden te spelen en te trainen op een hoger niveau. In de eerste klasse is het moeilijker tot kansen en doelpunten te komen en de tegenstander heeft minder ruimte en tijd nodig om te scoren. Wanneer wij zelf de bal hebben is het ons ook op dit niveau regelmatig gelukt om de tegenstander de wil op te leggen. In de laatste fase van het balbezit is het creëren van echte kansen en het maken van doelpunten moeilijk gebleken en daar is voor ons nog winst te boeken. We steken niet onder stoelen of banken dat we dit seizoen ook wel een paar wedstrijden zwaar de onderliggende partij waren, maar in de meeste wedstrijden konden we goed mee en soms waren we de betere ploeg. We mogen echter meer van ons afbijten in fases van wedstrijden waarin we bovenliggend zijn.”

Voorwaarts was achteraf vooral effectief tegen de teams die een trede lager stonden op de ranglijst en daarmee bewees het in deze klasse thuis te horen. De ambities gaan echter verder want het komend seizoen wordt de selectie aangevuld met de talentvolle Justus van Gijtenbeek en Marcus van Geelen uit eigen kweek. En daarbij blijft het niet, want Marlo de Groot (WSV), Boy Boeloerditi (Excelsior ’31) en Samuel Wakana (GA Eagles) zorgen voor een kwalitatieve injectie. Boy en Samuel hebben beiden een verleden bij Voorwaarts Twello. Boy speelde tien jaar in de top van het amateurvoetbal en Samuel zit nog vol persoonlijke ambitie om, met Voorwaarts als springplank, weer aan te haken in het betaalde voetbal. Marlo (23 jaar) is voor de selectiespelers van Voorwaarts geen onbekende. Hij kent diverse spelers uit de hoofdmacht door een gezamenlijk verleden bij vertegenwoordigende elftallen.

Daarenboven toont Jochem de Weerdt zich nog eens zeer content met de nieuwe technische staf. Met de komst van Sander Hulshof (voorheen hoofdtrainer VV Activia) en keeperstrainer Dominic van Hoof (JO21 trainer GA Eagles) heeft De Weerdt twee goede sparringpartners gevonden. Alle reden om met vertrouwen naar het nieuwe seizoen uit te kijken.

Dat optimisme draagt Jochem de Weerdt ook uit. “Doorgaan met waar we mee bezig zijn. Dit is een mooie groep met een goede gemiddelde leeftijd die nu zeventien wedstrijden heeft mogen spelen op eerste klasse niveau. Een klasse waar details bepalend zijn. We willen graag zo snel mogelijk de bal veroveren en zelf bepalend zijn aan de bal. Dit willen de meeste trainers en dat roepen wij dus ook, maar ik denk dat we met deze selectie meer van ons af gaan bijten!”

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan