Nieuws

24 oktober 2022

Voorwaarts bekert verder

Voorwaarts won in Heerde in de eerste ronde van de knockout fase voor de beker van de plaatselijke 3de klasser zaterdag. De in de competitie nog ongeslagen tegenstander was een lastige hobbel voor Voorwaarts, maar het verschil werd gemaakt door individuele klasse in de eindfase. Saillant detail, het debuut van Thijs Ploeg en Paul Eijkelenkamp. Beide A-junioren kunnen terugzien op een goed debuut, waarbij Paul als slagroom op de taart de 1-3 binnenschoot.

Hierna volgt een verslag gebaseerd op het verslag van de correspondent van vv Heerde.

Voorwaarts begon direct op hoog tempo. Heerde kwam binnen 2 minuten goed weg toen Voorwaarts een grote kans miste. In de 4e minuut was het raak voor Heerde. Het was man in vorm Daan Nijmeijer die na goed werk van Dennis Calkhoven en Max de Rooy raak schoot (1-0).

Kort na deze openingstreffer kreeg Voorwaarts weer een grote kans om te scoren, zonder succes. Hierna belandde de wedstrijd in een fase waarin Voorwaarts de bal had, maar Heerde de kansen kreeg. Gestuntel in de verdediging van de oranjehemden zorgde ervoor dat Daan Nijmeijer twee keer alleen op de keeper af kon. De ene wat kansrijker dan de ander, waarbij de tweede inzet ternauwernood van de lijn werd gehaald. Het rustsignaal klonk met een 1-0 in het voordeel van de gastheren.

Na rust had Heerde de zaakjes verdedigend gezien ook op orde. Het gaf nauwelijks kansen weg, waarbij Voorwaarts veelal de bal had. De 65e minuut was belangrijk in deze wedstrijd. Dennis Calkhoven ging volledig alleen op oud-Eagles keeper Patrick ter Mate af om Heerde op 2-0 te schieten. In deze situatie was de keeper echter opnieuw de baas.

In de 75e minuut was het raak voor Voorwaarts Twello toen Bruce Schotman binnentikte. Met deze gelijkmaker als opsteker werd Voorwaarts Twello beter en beter. Heerde moest nu vooral keihard werken, maar bezweek in de 88e minuut toen Marcus van Geelen zijn klasse liet zien en Voorwaarts op fraaie wijze op 1-2 zetten. Het verzet van Heerde was gebroken en de 1-3 in de 90e minuut van debutant en A-junior Paul Eijkelenkamp was het logisch vervolg.