Nieuws

10 september 2022

Voorwaarts – DZC ’68 1-3

Voorwaarts presenteerde een sterk vernieuwd eerste elftal aan het publiek. Het was een boeiende wedstrijd, die terecht door de Doetinchemmers werd gewonnen, 1-3. De eerste 25 minuten waren beide elftallen aan elkaar gewaagd, zonder noemenswaardige kansen. Het werd daarna meer open, en er kwamen mogelijkheden.  De eerste uitgelezen kans was voor Voorwaarts in de 40. min: Marcus van Geelen kon  na prima actie van Cengizhan Genc de bal net niet binnenschieten. Aan de andere kant een vergelijkbare situatie. Ook de DZC-spits kwam net aan de verkeerde kant van de paal uit.

Ruststand 0-0

Na rust was het binnen een kwartier 0-3 voor DZC. Twee keer balverlies op het middenveld leidde tot evenzovele treffers. Bij de derde werd de buitenspelval niet goed neergezet bij een standaardsituatie. Gelukkig liet Voorwaarts daarna zien dat het zich op kan richten. Halverwege de tweede helft schoot rechtervleugelverdediger Nero Paais de 3-1 tegen de touwen en Marcus van Geelen schoot nog van afstand op de paal. Dat had een breekpunt kunnen zijn, maar daarna restte slechts de dreiging.

Al met al werd de toeschouwers een aardige wedstrijd voorgeschoteld, waarbij individuele acties regelmatig te ver werden doorgevoerd. Voor het team en de technische staf een mooie opdracht om richting de competitieouverture tegen FC Winterswijk het rendement te vergroten.

Volgende week zondag 14 uur eerst nog naar Witkampers in Laren voor de beker. Winst is nodig om naar de knock-out fase te gaan.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan