Nieuws

4 september 2022

Voorwaarts geeft visitekaartje af

Na twee oefennederlagen (6-2 bij SVZW) en thuis tegen Sparta Enschede (3-4) speelde Voorwaarts afgelopen zondag 4 september de eerste officiële (beker)wedstrijd van het seizoen tegen tweedeklasser Vorden. Voorwaarts trad in de basis met een half dozijn nieuwe spelers aan ten opzichte van het vorige seizoen. Het elftal heeft aan technische vaardigheid niet ingeleverd, mogelijk zelfs wel gewonnen. Bij tijd en wijle werd Vorden helemaal zoek gespeeld, en daarbij werd na balverlies veel druk gezet en de bal snel heroverd. De eindstand van 1-5 was dan ook geenszins geflatteerd. Voor de toeschouwer in de bakoven van Vorden toch een aangenaam verpozen door het frivole spel en de soms oogstrelende combinaties van de ploeg uit Duistervoorde. Mooi om vast te stellen, maar ook mag duidelijk zijn dat fysiek veel is ingeleverd en dat bleek zoals vandaag tegen Vorden nog toereikend, maar de eerste klasse vraagt zowel voetballend als fysiek het maximale. Vorden daarentegen bracht weinig deze middag en de komende weken gaan we zien of dat de zwakte van Vorden is of de verdienste van Voorwaarts.

De wapenfeiten: de eerste helft werd afgesloten met een 1-3 voorsprong door twee doelpunten van Sem Teering (eerste twee officiële doelpunten voor Voorwaarts 1) en Ivo Spanjers na een vroege achterstand. Een vervelende blessure voor Cas Bleiswijk, die met brancard van het veld moest.  Na rust werd de voorsprong uitgebreid door doelpunten van Cengizhan Genc en in de allerlaatste minuut door Marcus van Geelen.

Aankomende zaterdag 15.00 uur speelt het elftal tegen DZC ’68. Een echte testcase tegen een topper uit de eerste klasse zaterdag.