Nieuws

25 oktober 2021

Voorwaarts pakt punt in Tubbergen

Voorwaarts speelde in Tubbergen tegen de plaatselijke TVC ’28. Het was voor TVC de gelegenheid om aansluiting te vinden bij de topploegen en voor Voorwaarts de mogelijkheid zich te spiegelen aan een degelijke eersteklasser. De uitslag werd 1-1 nadat TVC de eerste helft de betere ploeg was en na rust de oranjehemden.

Voorwaarts heeft met Michiel Selhorst (foto) een degelijke sluitpost in huis. In het dagelijks leven werkt hij voor de ADAS Groep van Ayhan Sahin in de horeca en bij niet-horeca gebonden klussen. Michiel speelde zijn juniorentijd bij Voorwaarts en vertrok als eerstejaars senior naar SV Epe. Vervolgens drie jaar ervaring opgedaan bij WSV Apeldoorn. En nu alweer twee jaar terug op het oude nest. De coronaperiode als tweede keeper en dit seizoen als eerste keeper. Michiel is nog jong, maar ook ervaren en kan nog jaren van vaste waarde zijn. Hij maakte deel uit van een sterke en succesvol jeugdteam, waarvan de helft vandaag ook aan de meet stond.

Hij zag in Tubbergen een goed startend Voorwaarts. We waren de eerste 20 minuten de betere partij, maar verder dan een kans kwam het niet. Daarna nam TVC het initiatief over. Tactisch stond het niet goed meer. Het leek of TVC een mannetje op het middenveld over had. We hielden stand, maar het zegt genoeg dat centrale verdediger Nino Wattimena man of the match was.

Ruststand 0-0.

Michiel: In de rust waren er de nodige irritaties over ons eigen spel. We moesten het strijdplan aanpassen. We wilden meer compact staan in de as en daardoor de duels winnen. Dat strijdplan had effect. Aan de zijkanten konden we, eenmaal in balbezit ons eigen plan trekken, doordat we meer balbezit hadden. Vooral via Diëgo Paais en Ismar Maglajlic aan de linkerkant en de ingevallen Samuel Wakana in overlap met Bruce Schotman aan de rechterkant konden we wat afdwingen. Ongeveer de enige kans die zij kregen was de 1-0 en een schot voor langs. De achterstand in de 63ste minuut van 1-0 was dus niet meer volgens de spelverhouding. Uit een ‘dode spelsituatie’ werd de bal naar de linkerzijkant getransporteerd en uit de voorzet kopte de TVC-er Hofsté binnen.

Michiel: Wij herpakten ons en gingen op zoek naar de 1-1, die in de 68ste minuut al kwam. Een voorzet van Samuel Wakana werd uitstekend met het hoofd afgerond door Marcus van Geelen. Voorwaarts kreeg vleugels en de beste kansen waren voor de mannen uit Twello. Michiel: Al met al was de uitslag in balans en was het terecht, alhoewel we misschien in de 2e helft met drie punten weg konden sneaken uit Tubbergen.

Met deze uitslag laat het elftal zien het niveau in de eerste klasse aan te kunnen. Volgende week speelt Voorwaarts aan de Laene tegen SV Dalfsen.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan