Nieuws

7 september 2022

Voorwaarts presenteert zich aan eigen publiek

Voorwaarts 1 stelt zich aanstaande zaterdag tegen DZC ’68 voor het eerst voor aan het eigen publiek in het seizoen 2022-2023. Een thuiswedstrijd voor de beker om 15 uur. Zeker een wedstrijd om niet over te slaan, omdat het op 9 oktober pas weer aan de Laene speelt in de tweede competitiewedstrijd tegen De Bataven uit Gendt.

De tegenstander van zaterdag, DZC ’68 is een interessante tegenstander, omdat het een vergelijkbaar seizoen heeft doorgemaakt in het afgelopen jaar, weliswaar in de zaterdagtak van de eerste klasse. Na een sterke eerste periode (winnaar) sloot DZC uit Doetinchem het seizoen af op de vijfde plaats. Voorwaarts had ook een uitstekende start met een gedeelde eerste plaats in de eerste periode en eindigde op de 4de plaats aan het eind van het seizoen. Voor het overige valt vooral het doelsaldo op? Voorwaarts scoorde het afgelopen jaar twee keer zoveel doelpunten, 68 tegen 34. Maar DZC kreeg er slechts 27 tegen en Voorwaarts nagenoeg het dubbele, 49.

Voorwaarts lijkt in de aanloop naar het seizoen de trend van het vorige seizoen weer door te zetten. Ook al is het elftal op meerdere posities gewijzigd, het team van Berthil ter Avest lijkt vooral scorend weer het verschil te willen maken. De productie staat na drie oefenwedstrijden en een bekerwedstrijd al weer op 17 en het aantal tegendoelpunten op 13. We kunnen dus zeker weer doelpunten verwachten en de toeschouwers kunnen in aanvallend opzicht weer smullen. Een aanvallende speelstijl heeft altijd gevolgen voor het verdedigende deel, maar we tekenen weer graag in voor een positieve balans.

Voor de statistici onder ons! Afgelopen dinsdag wist Voorwaarts nog een oefenwedstrijd tegen CSV Apeldoorn na een achterstand om te zetten in een overwinning door twee doelpunten van Marcus van Geelen (zie archieffoto) en een doelpunt van Cengizhan Genc. Het zeer jonge elftal laat daarmee zien geen enkele tegenstander te hoeven vrezen, maar zal ook nog een stevige kluif hebben om aan het vereiste niveau in de eerste klasse te voldoen.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan