Nieuws

22 mei 2022

Voorwaarts – RKHVV 5-1

Voorwaarts won deze zondag aan de Laene met 5-1 van RKHVV. Het was een mooie middag met in fases prima voetbal. Voorwaarts doet daarmee goede zaken in het klassement en kan, met nog twee wedstrijden te gaan, op een eervolle vierde plaats eindigen. Daarbij levert het mogelijk met Marcus van Geelen ook nog de topscorer van de eerste klasse D af. In de clubgeschiedenis heeft Voorwaarts nog nooit op dit niveau zoveel doelpunten weten te produceren, totaal 63.

Dat zijn statistieken waar Luuk Grieving (foto) een belangrijke bijdrage in heeft geleverd. Dit seizoen was hij al goed voor 6 en in zeven seizoenen voor 48 treffers in de hoofdmacht. Met de 170 wedstrijden in het eerste elftal is hij een van de steunpilaren of beter gezegd was hij een van de steunpilaren, want hij moet om fysieke redenen een stapje terug gaan doen. Luuk: ‘Ja dat is natuurlijk geen leuke reden om te stoppen met voetballen. Maar uiteindelijk moet je wel naar je lichaam luisteren, en dan is dit wel het juiste besluit. Maar het was wel even lastig om de knoop door te hakken.’

Luuk over de wedstrijd: ‘Wij kwamen al vrij snel op 1-0 voorsprong door een lange bal op de diepgaande Ivo Spanjers, die de bal goed aflegde op Bruce Schotman, 1-0.’

Ivo speelde, naast de man of the match van deze middag Bruce Schotman, een uitstekende wedstrijd. De gelijkmaker van RKHVV kwam tot stand door een lastige vrije trap, die moest worden losgelaten door Michiel Selhorst. In de rebound kon de Huissense spits de bal binnenschieten, 1-1. De 2-1 kwam in de 34ste minuut door een kopbal van Matthijs Kamphuis (zijn 25ste in 12 seizoenen) na een mooie voorzet van Nick Linthorst.

Ruststand 2-1.

De 3-1 vlak na rust ontstond, evenals voor rust, uit een goede voorzet van Nick richting de tweede paal, daar stond Bruce Schotman, die zijn tweede van de middag (en de vijftiende dit seizoen) binnenschoof.

Daarna werd het bij Voorwaarts voetballend onrustiger, maar RKHVV kreeg geen hele grote kansen. Na de 4-1 in de 77steminuut was de wedstrijd wel gespeeld. Diego Paais kwam goed op over de linkerkant en schoof de bal in de korte hoek. Het toetje was voor de hoofdrolspeler van dit wedstrijdverslag. Na een goede actie van invaller Cengizhan Genc kon Luuk uit zijn voorzet de bal binnentikken 5-1. Al met al een verdiende overwinning op een tam RKHVV dat vooral naar de nacompetitie uitziet.

Wie weet kan Voorwaarts ook nog een partijtje meespelen in de derde periode, maar dan moet het allemaal wel meezitten. Luuk: ‘we kunnen alle rekensommen erop loslaten, maar we hebben het niet in eigen hand.’ Het toetje na het seizoen is hem gegund, maar of het lijf daar nog aan mee wil werken is en blijft de vraag, maar sportief zou het natuurlijk een kroon op zijn prachtige carrière zijn.