Nieuws

6 maart 2022

Voorwaarts T – Rohda R. 0-3

Voorwaarts verloor met 0-3 van een fel en energiek Rohda Raalte, een tegenstander die goed georganiseerd het povere Voorwaarts het nakijken gaf, 0-3.

Lars Teunissen speelt elke wedstrijd en doet dat voornamelijk op twee posities, of als verdedigende middenvelder of als rechtervleugelverdediger. In deze wedstrijd tegen koploper Rohda Raalte was hij man of the match. Hij mocht dit keer beide rollen na elkaar vervullen in de wedstrijd. Zelf vond hij het lastig om te bepalen of de uitverkiezing terecht was. Zeker had hij 90 minuten alles gegeven en soms ook aardige combinaties neergezet, maar het elftal had deze zondag te weinig in te brengen en dan is een uitverkiezing ook voor hem een twijfelachtige eer. De toeschouwers verkozen hem waarschijnlijk om zijn rust aan de bal (red.) en het is in ieder geval een waardering voor het constante niveau dat hij wekelijks haalt.

Lars over de wedstrijd: In tegenstelling tot alle andere wedstrijden waren we niet in staat om de tegenstander vroeg onder druk te zetten en wanneer we het probeerden vond Rohda regelmatig de vrije man. We gaven de twee doelpunten voor rust te gemakkelijk weg. We stonden niet goed in de organisatie waardoor Rohda twee keer vrij voor keeper Michiel Selhorst opdook.

Ruststand 0-2.

Na rust probeerden we bij vlagen te voetballen en na het inbrengen van Luuk Grieving werd het combinatievoetbal ingeruild voor ‘de lange bal’. Lars: Je wilt daarmee iets forceren, maar we dit had niet het beoogde effect en kansen van onze zijde bleven uit. In de 82ste minuut werd het nog 0-3. Voorwaarts zette nog een keer aan voor de eretreffer, maar ook dit zat er met uitzondering van een kansje van spits Marcus van Geelen niet in. Over de hele wedstrijd hebben we heel weinig klaargespeeld en Rohda liet zien verder te zijn dan Voorwaarts 1.

Voorwaarts mag zich nu voorbereiden op de wedstrijd tegen BVC ’12 dat aankomende zondag naar De Laene komt.