Wedstrijdverslag

12 december 2021, een legendarische sportdag

WedstrijdVoorwaarts Veteranen - Erbeekse Boys
Datum14 december 2021
Uitslag3-1

12 December 2021, één van de spannendste dagen in de sportgeschiedenis van Nederland en voor iedereen die oranje een warm hart toedraagt. Voorwaarts V1 – Eerbeekse Boys V1.

Helaas voor ons moeten we op deze nu al historische dag zwarte shirts aantrekken aangezien de tegenstander ook in het prachtige oranje-zwart speelt. De zwarte shirts werden uitgedeeld aan onze teamleden en aan maar liefst 7 gastspelers. Helaas kon Martin na een korte warming up niet spelen en werd de spoeling nog minder dun voorafgaande aan deze kraker. Met 6 gastspelers in de basis, Eric, Hennie, Chiel, Harald, Herman en Jeroen, was het in het begin even wennen maar we hadden de draai toch al redelijk snel gevonden, ondanks dat Theo er ook al snel af moest met een hamstringblessure. Na een aantal mogelijkheden, een frommelbal van Jeroen op de paal, een gemiste rebound en één mogelijkheid voor de tegenstander maakte Herman een echte spitsengoal; hard ingespeeld worden, wegdraaien en snoeihard uithalen onder de doelman. De klasse droop er vanaf (is ook wel eens anders😊).

Dus met 1-0 op naar een lekkere bak thee die door de ziekenboeg van ons eigen team voor alle spelende teams was gemaakt. Klasse mannen👍.

Leo, onze vaste coach/leider, heeft ondanks zijn blessure de wedstrijd van Eric overgenomen om te fluiten zodat Eric met ons mee kon doen. Dank daarvoor nog Leo, alles in het belang van Voorwaarts V1😊. Dit pakte heel goed uit want de onvermoeibare Eric kwam vroeg in de 2e helft door op de rechterkant en gaf een harde lage voorzet op Jeroen, die de bal vol raakte maar helaas in de buik van de doelman. Onze hangende spits Chiel, die nu wel in de 16 was te vinden wist de bal alsnog op te pikken en op de hem bekende lepe manier over de doelman heen te werken, 2-0. Een goed begin van de 2e helft die niet lang daarna een nog beter gevolg kreeg. Eric, die net tegen de aanvoerder had gezegd dat hij even niet meer mee meeging naar voren, kon het niet laten om wederom via de rechterkant door te komen. Vanaf rechts kwam de bal uiteindelijk bij Jeroen terecht die een uitermate gepolijst doelpunt maakte; een ouderwetse punter die de doelman helemaal op het verkeerde been zette, 3-0.

Uitvoetballen dus zou je zeggen, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Eerbeekse boys gaf zich niet zo maar gewonnen. Eén van hun beste spelers eiste toen meerdere keren achter elkaar de aandacht op. Allereerst door buitensporig te reageren op een vermeende overtreding van René, maar de schrijver van dit stuk kan u mededelen dat René dat nooit zou doen. Kort daarna kwam na een vrije trap van de zijkant de bal plotseling voor de voeten van deze dissonant. Hij kapte met rechts René fraai uit en haalde met links snoeihard uit, 3-1.
Niks aan de hand zou je zeggen, maar we kwamen steeds lastiger onder de druk vandaan en dat leidde toch nog voor twee hachelijke momenten. De doelpuntenmaker van Eerbeekse Boys schoot hard op de paal rechts onder bij Maarten waarna hun buitenspeler uit de rebound ook de linker paal aan de bovenkant testte. Gelukkig voor ons geen doelpunt en dat was eigenlijk ook gelijk de mentale knak voor Eerbeekse Boys.

Na invalbeurten van Hans en Martin (respect) maakte de uitstekend leidende scheidsrechter Hans Peters vervolgens een einde aan een prima wedstrijd met een uitstekend resultaat.

We staan gewoon bovenaan met 5 overwinningen en 1 verliespartij. Een geweldige teamprestatie met enorm veel dank aan de bijdrages van de gastspelers.

Gelukkig maar dat Max van 12 december 2021 echt een legendarische sportdag heeft kunnen maken.

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan