Duidelijke overwinning op DVC ’26

WedstrijdVoorwaarts 1 - DVC '26
Datum1 september 2019
Uitslag8-2

Voorwaarts behaalde een duidelijke 8-2 overwinning op DVC ’26 uit Didam. Bij deze wedstrijd zat voor het eerst Daniel Holtman in de dug-out. Hij zal dit jaar de technische staf completeren. Daniel is trainer van het tweede elftal Excelsior ’31 uit Rijssen en loopt een jaar stage bij Voorwaarts 1 in het kader van zijn UEFA-A opleiding.

Daniël zag een oppermachtig Voorwaarts in de eerste helft. Het veelvuldige balbezit werd omgezet in twee doelpunten van Bruce Schotman in de 8ste minuut uit voorzetten op rechts van Rick Timmermans en in de 40ste min. van Nando Manuputty. Het veelvuldige balbezit werd in de eerste helft onvoldoende omgezet in een verzorgde eindpass.

DVC stelde in de eerste helft daar enkele spaarzame counters tegenover. In de dertigste minuut zorgde een laag schot vnaf 16 meter net naast het doel van Yoel Finke voor het enige echte gevaar.

Na rust begon Voorwaarts opnieuw dominant. Het tempo was aanvankelijk echter te laag, waardoor het geen kansen opleverde. Nando Manuputty besloot echter in de 52ste minuut een individuele actie naar binnen te maken. Hij schoot vanaf twintig meter op de lat. Joey Teering kon, staande op de juiste plaats, de bal het laatste zetje geven, 3-0. Daarna wilde Voorwaarts snel en in hoog tempo door. Dat werd pas effectief in de 71ste minuut. Tussen de 71ste en 82ste wist Voorwaarts met oogstrelende combinaties of een geweldige individuele actie (Bruce beauty) de stand uit te breiden naar acht doelpunten. DVC wist te profiteren van twee onachtzaamheden in de verdediging, waardoor uiteindelijk de eindstand dragelijker werd, 8-2. Vier doelpunten van Bruce, keurig verdeeld over beide helften, een zuivere hattrick van Joey Teering in de tweede helft, gecompleteerd door een doelpunt van de ingevallen en herstelde Luuk Grieving.

Het publiek ging tevreden naar huis, want het had een vermakelijke middag gehad. De wedstrijden tegen Columbia en CSV Apeldoorn zullen echter een betere graadmeter zijn voor het niveau van Voorwaarts, want daarvoor was de tegenstand van DVC ’26 vanmiddag te zwak.