Wedstrijdverslag

Geen cadeautjes

WedstrijdApeldoornse Boys - Voorwaarts Veteranen
Datum6 december 2021
Uitslag3-6

Vooraf kreeg het team de mededeling dat er op 5 december geen cadeautjes uitgedeeld mochten worden. De drie punten moesten opgehaald worden bij Apeldoornse Boys. Het team onder leiding van Leo is al vroeg op locatie, de voorbereiding kan op tijd beginnen. De kantine is gesloten, geen mogelijkheid om een kop koffie te drinken. Ondanks eerdere berichten moet er vandaag op echt gras gevoetbald worden. Het kunstgrasveld op sportpark “Malkenschoten” wordt bespeeld door de jongere generatie. Het team van Voorwaarts wordt verdeeld over twee kleedkamers. Voor de wedstrijd bespreking wordt getracht een video verbinding op te zetten. Dat bleek niet mogelijk en niet nodig. De leider kwam de opstelling in beide kleedkamers apart doorgeven.

Nadat Martin R. nog even tijd had gevonden om in de kleedkamer van de tegenstander te schijten, begint Voorwaarts matig aan de wedstrijd. Er zijn enkele mogelijkheden tot kansen, maar het wordt niet goed uitgespeeld. Apeldoornse Boys maakt de openingstreffer. Door een vreemd opstuitende bal wordt Theo verrast, de rechtsbuiten van Apeldoornse Boys kan doorlopen en simpel breed leggen, 1-0. Theo lijkt hiermee het getoonde vertrouwen van de trainer niet waar te kunnen maken. Op de bank zit Marchell zich te verbijten om de plek van de linksback over te nemen. De wedstrijd kantelt, Voorwaarts krijgt meer balbezit en er worden kansen gecreëerd. Roy wordt met een splijtende steekpass van René alleen voor de keeper gezet, in twee instanties is het raak, 1-1. Enkele minuten later wordt Maarten diep gestuurd, balletje breed op Roy, doelpunt. Echter na klachten van de tegenpartij wordt de vlag gehesen, buitenspel. De scheidrechter gaat hier uiteindelijk in mee. Het blijft nog even 1-1. René moet vroegtijdig het strijd toneel verlaten, Marchell komt in de ploeg. Na een vlotte combinatie door het midden, slalomt Alphons door de verdediging en rondt fraai af in de lange hoek, 1-2. Dat is ook de ruststand. Tijd voor lauwe thee.

In de rust worden de puntjes op de “i” gezet, Voorwaarts speelt aardig, maar de voorsprong dient uitgebreid te worden. Er kunnen hier geen punten verspeeld worden. Voorwaarts komt goed uit de kleedkamer. Na enkele goede reddingen van de keeper van Apeldoornse Boys, volgt een corner. Roy geeft de corner, zoals vaker dit seizoen, goed bij de eerste paal, Richard kopt kiezelhard binnen, 1-3. Apeldoornse boys komt terug in de wedstrijd door een onhoudbaar schot in de verre hoek, 2-3. Een cadeautje van de scheidsrechter volgt, een klutsbal komt op de lichaam van Eric. Op aangeven van de tegenstander legt de scheidrechter de bal op de stip. De spelers van Voorwaarts zijn het hier niet mee eens en spreken hem hier op aan. Ondanks de positieve feedback blijft de scheidsrechter bij zijn besluit. De penalty blijft staan. Maar Ronald weigert mee te werken en duikt naar de goede hoek. Stand blijft 2-3. Enkele minuten later krijgt Alphons de bal in het vijandelijke strafschop gebied, kapt draait en scoort, 2-4. De ruimtes in het veld worden groter. Roy begint aan een dribbel, die eindigt door een onreglementaire ingreep van de keeper, penalty. Roy gaat zelf achter de bal staan en schiet hard raak, 2-5. Het zware veld begint nu zijn tol te eisen, Roy en Alphons moeten noodgedwongen het veld verlaten. Hans en Peter doen de laatste fase mee. Apeldoornse boys maakt nog 3-5. Na een vlotte uitbraak via Richard legt Martin de bal breed, Maarten scoort 3-6. De scheidsrechter fluit direct af. De drie punten gaan mee naar “De Laene”.

Aan de opdracht van de niet-keepende doelverdediger wordt voldaan, er zijn geen cadeautjes uitgedeeld door Voorwaarts vandaag. Voorwaarts 35+1 is bezig aan een sterke reeks. Met nog twee zware wedstrijden voor de winterstop staat het team 2e in de competitie.

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan