JO 15-1 legt het ook af tegen Rohda Raalte

WedstrijdVoorwaarts JO15-1 - Rohda Raalte
Uitslag0-2

Zaterdag 19 maart op Sportpark De Laene in Twello.
Zonnig, maar met een frisse wind.

Op het hoofdveld nam Voorwaarts JO15-1 het op tegen Rohda Raalte.
Waar veertien dagen geleden het eerste elftal van de gasten oppermachtig was tegen de thuisploeg, was dat nu anders.
Zeker in de eerste helft was het Voorwaarts wat de lakens uitdeelde.
De thuisploeg begon scherp, won het merendeel van de duels en had het meeste balbezit.
Met name het middenveld oogde beter dan de laatste weken.
Niet dat Voorwaarts nu een hoop kansen bij elkaar voetbalde, daarvoor miste de ploeg toch wat stootkracht.
Figo was dichtbij: hij trof ergens halverwege de eerste helft de lat.
En een minuut of wat voor rust scoorde Mees Kok uit een vrije trap.
Jammer voor hem en voor zijn ploeg was de vrije trap indirect, waardoor de mooie treffer werd afgekeurd. Zo werd er alsnog met 0-0 gerust.

Na de thee begon Rohda scherper aan de wedstrijd. En Voorwaarts bepaald niet.
Al na een paar minuten lag de bal achter Hesse: 0-1
Voorwaarts kon aanvallend minder brengen dan in de eerste helft, en moest gaandeweg de wedstrijd meer ruimte weggeven.
Daar profiteerde Rohda nog een keer van, waarmee de 0-2 eindstand op het bord stond.

Jammer, zeker na een goede eerste helft.
Maar jeugdvoetbal op Hoofdklasse-niveau vraagt wel twee helften volledige concentratie.
Komende zaterdag weer een kans: dan gaat het naar Colmschate, een tegenstander waar in de bekerpoule van verloren werd.
Weliswaar onterecht: kijken of het dit keer beter gaat.