JO15-1 legt het af tegen Go Ahead

WedstrijdVoorwaarts JO15-1 - Go Ahead JO15-1
Datum15 juni 2021
Uitslag1-7

Afgelopen dinsdagavond werd op sportpark De Laene de vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tussen Voorwaarts JO15-1 en de leeftijdsgenoten van de Deventer profclub. Vriendschappelijk was het, maar een echte wedstrijd werd het uiteindelijk niet.  Daarvoor waren de jeugdspelers van Go Ahead uiteindelijk te goed, en zat het bij Voorwaarts iets teveel tegen: 1-7.

Gekozen werd om drie keer 25 minuten te spelen. En in de eerste periode bleef Voorwaarts keurig overeind. De thuisploeg was zelfs de eerste die na negen minuten voor dreiging zorgde. Na een kwartier de eerste tegenvaller voor Voorwaarts: Controleur Sem Hurenkamp moest geblesseerd worden gewisseld.

Kort daarna werd “ Kowet” voor het eerst echt gevaarlijk na een slordigheidje van de verder goed spelende Loïc. Het werd niet afgestraft omdat het schot werd gekraakt. Zijn maatje Steven ter Avest speelde centraal achterin ook een prima wedstrijd.

De rust zelve, en steeds de voetballende oplossing zoekend. Daardoor bleef Voorwaarts zelf ook aan voetballen toekomen tegen het vroeg druk zettende Go Ahead.

Helaas werd het gaandeweg de eerste periode wat slordiger: tot drie keer toe ging het verkeerd met de bal rond laten gaan achterin.

En de derde keer, in de 22e minuut, werd dat afgestraft: 0-1

Vrijwel direct daarna kwam Voorwaarts bijna gelijk: Ruben kwam alleen voor de keeper net een paar centimeter te kort, na een geweldige steekpass van Jurre.

Zo bleef het 0-1 tot aan de eerste rust.

Direct na de aftrap zocht Go Ahead opnieuw de aanval, maar in de omschakeling leidde dat tot een messcherpe counter van Voorwaarts. Helaas kon Ruben het net niet vinden.

Vervolgens trok Go Ahead meer en meer het initiatief naar zich toe. De 0-2 was daarvan toch een logisch gevolg. Prima individuele actie van een Go Ahead-speler en te slap verdedigen van Voorwaarts-zijde leidde tot die tweede treffer. Na de aftrap scoorde Voorwaarts opnieuw bijna: nu kwam Figo een teenlengte tekort na een afgeslagen bal.

Na 14 minuten was het wel raak voor Voorwaarts, toen Ruben over links zijn directe tegenstander de hielen liet zien, goed naar binnen kapte en met zijn sterke rechter in de verre hoek binnenschoot: 1-2. Twee minuten later was Voorwaarts zelfs dicht bij de gelijkmaker, toen Ruben maar net over kopte uit een prima vrije trap van aanvoerder Bas.

Daarmee was voor Voorwaarts de koek wel zo’n beetje op. De Deventer koek nog niet. Integendeel. Met een goede individuele actie haalde de sterk spelende nr 15 van Go Ahead de achterlijn, om de bal panklaar te leggen bij de tweede paal: 1-3 Met deze stand werd er voor de tweede keer kort gerust.

In de derde omloop was het Go Ahead dat het duel volledig controleerde. Met name conditioneel werd het verschil steeds duidelijker zichtbaar. Na een minuut of tien werd het 1-4 door opnieuw een prima individuele actie. Voorwaarts slaagde er niet meer in echt partij te bieden: steeds vaker kwamen de oranjehemden een stapje te laat. Dat leidde ook tot een penalty, die feilloos werd verzilverd: 1-5

Go Ahead bleef de aanval zoeken en was constant dreigend. De thuisploeg kwam niet meer onder de druk van de Deventer profclub uit en moest nog twee tegentreffers incasseren: eindstand 1-7.

Als we dan terugdenken aan de wedstrijd twee jaar geleden met JO13-1 in Diepenveen, dan kunnen we voorzichtig concluderen dat het verschil wel groter is geworden.  Waarschijnlijk zegt dat meer over Go Ahead dan over Voorwaarts. Voorwaarts beschikt echt wel over een meer dan behoorlijk elftal, maar alles wijst erop dat het niveau in Deventer echt omhoog gaat nu.