WedstrijdApeldoornse Boys JO13-1 - Voorwaarts JO13-2
Datum9 mei 2023
Uitslag0-7

Voorwaarts JO13-2 JM KAMPIOEN!

Zaterdag 22 april ‘23 is het voetbalteam JO13-2 kampioen geworden. Wat een topprestatie!

Met nog drie wedstrijden te gaan, wisten de spelers van Voorwaarts dat er geschiedenis geschreven kon worden. Zonder puntverlies, 8 overwinningen op rij, reisde het team af naar de tegenstander van vandaag, Apeldoornse Boys JO13-1 JM. Een volle buit in Apeldoorn én puntenverlies van de nog enige concurrent voor de titel, Robur et Velocitas JO13-2, was het gewenste scenario.

De omstandigheden waren voortreffelijk op sportpark Malkenschoten. Zonnetje, strakke grasmat en op de tribune een flink aantal meegereisde supporters uit Twello. Direct na het 1e fluitsignaal is het éénrichtingsverkeer. Na een grote gemiste kans in de eerste minuut, is het in de vierde minuut raak! Voorwaarts op voorsprong. De score loopt verder op en Voorwaarts gaat met een 4 – 0 voorsprong de rust in.

Ondertussen speelt Robur et Velocitas een moeizame uitwedstrijd tegen Albatross. Met nog 20 minuten op de klok staat het 3 – 0 voor de thuisploeg. Het zal toch niet?!

De tweede helft komt Voorwaarts niet in de problemen en schiet nog drie ballen in het doel van de tegenstander. Een dik verdiende 7 – 0 overwinning. Maar wat is de definitieve uitslag van die andere wedstrijd? Is het kampioenschap binnen of moet het feestje nog eventjes uitgesteld worden? Dan komt de verlossing: Albatross heeft met 4 – 0 gewonnen van Robur et Velocitas. Voorwaarts JO13-2 is kampioen!

De spelers en trainers werden in een kampioensshirt gehesen en het feest werd thuis verder gevierd op sportpark “De Laene”. De kampioensploeg bestaat uit Elin Smeenk, Evian Hurenkamp, Fedde Overvelde, Gijs te Lintum, Huub Tolkamp, Jesse Roerdink, Joas Remie, Nout Wolbrink, Onno Draaijer, Roan Bomhof, Sam Harleman, Thomas ten Have, Timo Buitenhuis, Tygo van Koningsveld, Xande van der Oord en de trainers Remy Hekkert, Raymond Smeenk en Raymond Weijn.