Wedstrijdverslag

Memorabele momenten Veteranen 1

WedstrijdVoorwaarts Veteranen - VV Labor
Datum27 januari 2022

Hennie stopt met voetbal (maar gaat wel door).

Hennie, jij hebt als een van de grondleggers en “ all time” aanvoerder van het vriendenelftal VW35+1, aangegeven na seizoen 2020-2021 te gaan stoppen met competitie-voetbal. Je had al eerder aangegeven dat je waarschijnlijk wilde stoppen vanwege het bekende verschijnsel “ PHPD” en dat de jonkies te snel werden, maar ging iedere keer wel door. Op het tandvlees, zoals dat heet.
In het jaar dat je 60 werd en 25 jaren gelukkig getrouwd bent met Jolanda, heb je definitief besloten een punt te zetten achter je zeer imposante voetbalcarrière. Je stopt met competitievoetbal, maar- betrokken als je bent- heb je aangegeven in noodgevallen toch beschikbaar te zijn voor VW35+1. Dat toont je karakter en waarderen we als elftal zeer. Vandaar de titel: je stopt, maar je gaat wel door.
Om dit moment niet ongemerkt voorbij te laten gaan, hebben we een en ander op een rij gezet om je bijdrage aan ons elftal niet te vergeten:
– zoals al gezegd: je bent vanaf het begin van de oprichting van ons vriendenteam onze onbetwiste aanvoerder geweest. Dat is 28 seizoenen keer gemiddeld 20 wedstrijden = 560 wedstrijden! Wie kan dat nog meer zeggen bij Voorwaarts?
– We zijn de volgende teams geweest: VW7, VW10, VW11, VW12, VW13 en nu VW35+1. Je bent dus uiteindelijk toch in het 1e elftal geëindigd;
– je vaste positie was al die jaren mid-mid, maar ook kon je als laatste man prima uit de voeten als het nodig was.
– tijdens wedstrijden en trainingen heb je een echte winnaarsmentaliteit. Je gaat in de strijd voorop, moedigt het team aan en tijdens trainingen schroom je niet om regels in je voordeel uit te leggen. Dokter Spijker zal je stem uit duizenden herkennen;
– je staat bekend om je loopvermogen, dribbels, spelverdeling en splijtende passes;
– je hebt minimaal 250 keren iemand door de benen gespeeld (trainingen meegeteld), daar zit je altijd op te loeren;
– je was altijd aanwezig als er een training was. En: bij vakantie van onze vaste trainer nam je de training van hem over;
– samen met Fred heb je heel wat feestavonden georganiseerd;
– Je stond in goede en in slechte tijden altijd voor het elftal klaar en nam initiatief waar dat nodig was. Je bent een cultuurbewaarder van ons elftal, ook nu nog.
Zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Kort gezegd: Hennie is gewoon VW35+1. We vinden het jammer dat je bent gestopt als full-time voetballer in VW35+1 maar respecteren uiteraard je keuze!
Als blijk van dank overhandigen we je bij deze een traditioneel afscheidskado. Het is om dit moment te markeren, wetende dat we gelukkig nog niet helemaal van je af zijn. Dat zal Jolanda ook wel waarderen 😊.
Hennie, namens het hele elftal: bedankt voor alles!

Januari 2022.

 

 

Marchell 50 jaar lid van Voorwaarts

Wie Marchell zegt, zegt Voorwaarts. Als telg van de familie Hoogeslag is hij uiteraard al heel snel iid geworden van onze vereniging. Hoe snel dan? Nou, de vraag is of hij eerder lid van Voorwaarts was dan dat hij gedoopt is. Zo snel dus.
Direct bij de geboorte is hij opgegeven als lid van Voorwaarts door zijn trotse vader Jan Hoogeslag. En die had ook zijn reden, want opa Hoogeslag was 1 van de oprichters van Voorwaarts in 1934. Je raadt het al: de familie Hoogeslag ademt gewoon Voorwaarts. Dat is binnen de vereniging algemeen bekend.

Marchell zet dat ook door met zijn gezin. Zijn vrouw Jacqueline komt uit Raalte maar heeft inmiddels ook een oranje-zwart hart (dat was een voorwaarde in het huwelijkscontract, ahum …) . En hun 3 kinderen zijn inmiddels actief lid bij Voorwaarts:
– Anouk en Marloes handballen allebei (net als hun moeder altijd heeft gedaan);
– Bjorn voetbalt in de jeugd;

Over Marchell zelf valt een boek te schrijven over wat hij allemaal bij de vereniging heeft gedaan en nog steeds doet. Daar is nu helaas geen ruimte voor. Enkele wapenfeitjes zijn:
– Hij heeft meer kampioenselftallen op de platte wagen door het dorp gereden dan wie dan ook bij Voorwaarts;
– hij is lid van de sponsorcommissie van Voorwaarts;
– hij is jeugdtrainer en leider geweest;
– Marchell schrijft regelmatig verslagen van wedstrijdstrijden;
– Marchell gaat af en toe mee naar besprekingen met de gemeente Voorst om zijn welbespraaktheid in te zetten voor de belangen van Voorwaarts;
– Hij is een cultuurbewaker, wordt vaak gevraagd om raad en advies;
– Na een prille schaatscarrière is hij sinds zijn 16e jaar overtuigd voetballer bij Voorwaarts. Marchell wilde misschien wel naar Avanti (waar buurtkinderen ook speelden), maar vader Jan zei: er is maar voetbalvereniging in Twello, en dat is Voorwaarts!

En zo komt het dat nu Voorwaarts 35+1 (ja, want daar maakt Marchell nu onderdeel van uit) inmiddels gebruik van de talenten van Marchell. Marchell is al bijna vanaf het begin van dit vriendenelftal betrokken bij VW35+1. Scouts zouden hem omschrijven al: een achterhoedespeler, pure linkspoot, bijt zich in een tegenstander, verdedigend ijzersterk, gebrek aan techniek wordt ruimschoots gecompenseerd door zijn inzet, geeft niet op, kopsterk, goede voorzetten bij tijd en wijle, draaicirkel als een vrachtwagen met een bereik als een hoogwerker. Kortom: hij past precies in het team van VW 35+1. Het hoogtepunt in dit elftal heeft Marchell beleefd in seizoen 2008-2009, toen hij kampioen werd in het jaar dat zijn dochter Marloes werd geboren.

Gastvrij als hij is, stelt hij zijn huiskroeg regelmatig beschikbaar voor een teambijeenkomst. Zijn humorvolle schrijftalent benutten we graag bij wedstrijdverslagen van ons elftal en bij het lief- en leed binnen ons elftal. Kortom: Marchell is een zeer gewaardeerd lid van ons team.

Marchell, wij hopen dat je nog lang lid blijft van Voorwaarts en lang ook je bijdragen levert aan ons elftal! Bedankt voor alles en blijven trainen ;-).

December 2021
VW35+1

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan