Orion net een maatje te groot voor Voorwaarts

WedstrijdOrion - Voorwaarts 1
Datum8 maart 2020
Uitslag3-0

Voorwaarts reisde afgelopen zondag af naar Nijmegen voor de lastige uitbeurt tegen Orion. De hoogvlieger uit de Keizerstad, tweede op de ranglijst, is volop in de race voor het kampioenschap en heeft zelfs de minste verliespunten.

In de openingsfase speelde voorwaarts compact en probeerde de ruimtes klein te houden. Daarin slaagde de ploeg redelijk, zag ook jongeling Pim Havekes: “We gaven eigenlijk weinig weg. Wel raakte Orion nog een keer de lat.”  Maar dat was het wel wat de aanvalsdrift van de titelkandidaat betreft volgens de verdediger, die samen met linkspoot Marc Mulder door trainer Jochem de Weerdt in het centrum was geposteerd. De verdediging werd op de flanken gecompleteerd door de backs Bastiaan Lubberts en Matthijs Kamphuis.

Na ruim een kwartier moest de verdediging van de Twellonaren toch capituleren, toen een klutsbal precies goed viel voor de spits van de thuisploeg: 1-0 Gaandeweg de eerste helft had Orion veelal balbezit, maar Voorwaarts kwam er in de omschakeling een aantal malen gevaarlijk uit. De grootste kans was voor middenvelder Luuk Grieving die alleen voor de keeper opdook na een steekbal van Nick Linthorst. Helaas leverde het geen doelpunt op, en werd er met een 1-0 achterstand gerust.

In de tweede helft hinkte Orion een beetje op twee gedachten. De thuisploeg leek de 1-0 te koesteren, waardoor Voorwaarts stilaan steeds meer het initiatief kreeg. De oranjehemden kwamen meer aan voetballen toe. Zonder dat dat tot grote kansen leidde, overigens. Een dot van een kans kwam er uiteindelijk wel, toen spits Bruce Schotman na een prima voorzet van Linthorst tegen de keeper op schoot. De rebound eindigde tegen een verdediger van Orion. Met nog een kleine tien minuten op de klok besloot Voorwaarts meer risico te nemen om zo nog een resultaat uit het vuur te slepen. Pim Havekes schoof door naar de spits, en Voorwaarts speelde achterin één op één. Helaas viel de treffer aan de andere kant. Uit een counter kwam de thuisploeg op 2-0, al gebeurde dat duidelijk vanuit buitenspelpositie. Deze dreun kwam Voorwaarts niet meer te boven. Dat het uiteindelijk ook nog 3-0 werd is slechts voor de statistieken.

Gelukkig vielen de uitslagen op de overige velden veelal goed voor Voorwaarts, waardoor de aansluiting met de middenmoot er nog altijd is. Volgende week wacht alweer een hoogvlieger: aan De Laene wordt er dan gespeeld tegen De Bataven uit Gendt.