WedstrijdZVV'56 - Voorwaarts Veteranen
Datum23 november 2021
Uitslag1-6

Zondag 21 november is ook de dag van GA Eagles – FC Groningen om kwart over 12.
De helft van het team heeft een seizoenkaart bij Go Ahead. Onze teammanager Leo is druk om de wedstrijd te verzetten. Kan de wedstrijd verplaatst worden naar een ander datum of anders de wedstrijd naar half 10 verplaatsen?
Er wordt ook nagedacht om op zaterdagmiddag te spelen, maar op dat moment heeft het kabinet besloten om de COVID-maatregelen te verzwaren. Er wordt geen publiek in het prof- en amateurvoetbal toegelaten. Dus al dat geregel is voor niets geweest en we spelen gewoon om 10 uur. Dat dachten de twee veteranen Roy en Martin en onze assistent-scheidsrechter Marcel. Zij komen te laat, want de wedstrijd is tóch een half uur vervroegd. Afijn, de wedstrijd begint om half 10, met 4 wisselspelers w.o. de laatkomers.
L.B. verkeert de laatste weken in een bloedvorm, maar begint in de wissel vanwege een lastige blessure. Peter, onze aanwinst uit Amsterdam, is herstellende van een operatie aan zijn hand, Fred heeft een welverdiende vakantie en Leo is herstellende van een blessure. Martin hanteert de vlag.

De eerste minuten begint stroef. We leiden teveel snel balverlies en zo dicteert ZVV de wedstrijd. ZVV combineert zodanig, dat de bal met een voorzet veelal in ons strafschopgebied terechtkomt. Maarten staat als een tijger te keepen en werpt zich regelmatig op de bal bij een aanstormende tegenstander.
Dan grijpt onze teammanager in. De assistent-scheidsrechter wordt vervangen door Marcel. Dit mag bestempeld worden met een “gouden wissel”, want daarna begint het te draaien. We nemen het initiatief over en dat resulteert al snel in een 0-1 voorsprong. Alphons speelt zich vrij en gaat alleen op de doelman af. Met een hoog schot langs de doelman komt de bal perfect in het doel terecht.
Ongelukkigerwijze krijgt Theo een tik op zijn knie en moet uit voorzorg worden gewisseld. De tekstschrijver, de bekende laatkomer, snelt naar de kantine om Theo te troosten met wat ijs, bedoeld voor zijn knie. In die tijd wordt door Robert Jan de 0-2 gescoord. Heb ik dus gemist. Volgens bronnen is het een hééél mooi doelpunt.
Er komen nog voldoende kansen om de score uit te bouwen naar 0-3 en 0-4, maar de scherpte is er niet altijd. René staat vrij voor het doel, maar er wordt voor eigen kans gekozen.
De tweede helft begint zoals de eerste helft begon. ZVV wil het nog niet opgeven en zet ons middenveld en verdediging onder druk. Omdat wij te slap starten komt ZVV op 1-2. Onnodig … wij zijn voetballend beter, maar dat kan alleen als er ook werklust is.
Dat pakken wij na het tegendoelpunt goed op. We zijn weer scherper en nemen de regie over.
De 1-3 komt op tijd. Alphons soleert langs de defensie en scoort beheerst vanaf 16 meter. ZVV is niet meer bij machte om ons het nog moeilijk te maken. Mede door het kort dekken op de gevaarlijkste spelers wordt het ZVV voetballen ontnomen. De verdediging heeft dit goed opgepakt.
Aan de rechterkant wordt Herman vrij gespeeld. Met één van zijn bekende verwoestende schoten pareert de doelman de bal. Alphons heeft uiteindelijk geen moeite om zijn derde doelpunt binnen te tikken.
Door goed te blijven combineren ontstaat er altijd wel ruimte. Roy maakt daar goed gebruik van. Hij ontvangt de bal, omspeelt de doelman en schuift de 1-5 binnen.
De wedstrijd is gespeeld. We blijven combineren om vooral het fysieke niet op te zoeken. We moeten per slot van rekening zuinig zijn op onze ledematen en ongeschonden uit de strijd komen.
Het laatste doelpunt wordt door René gemaakt. Uit één van de mooie hoekschoppen van Hans kopt René onhoudbaar raak.
Paar minuten later vindt de scheidsrechter het genoeg. Hij fluit 10 minuten te vroeg voor einde wedstrijd.
Het is goed om te zien, dat Hennie en Martin B. weer hebben meegespeeld. Richard na een langdurige blessure weer op zijn oude niveau terugkomt. Theo en Marchell weer hersteld zijn van een spierblessure.
Opvallend in de wedstrijd is, dat Alphons de ballen perfect krijgt ingespeeld van zijn broer Jos. Die twee weten elkaar blindelings te vinden.
Calculerend uit het aantal verliespunten en het doelsaldo betreden wij de tweede plaats achter V en L.
Wij hebben de platte wagens van destijds maar weer eens opgezocht. Met deze twee wagens is ook voldoende plaats voor onze zeer gewaardeerde gastspelers.
Helaas heeft Go Ahead verloren ….. tijdens dit schrijven staat Feyenoord voor met 4-0 !