Terechte overwinning in winderig Barneveld

Het tweede team van deze grote club heeft het lastig in de Hoofdklasse en stond bijna onderaan.
Er zouden dus kansen moeten liggen voor Voorwaarts.
Maar dat moet altijd wel eerst even gebeuren, nietwaar?
Daarnaast miste Voorwaarts aanvoerder Nikki en spits Ayham.
Bovendien was Jack er weliswaar wel bij, maar niet fit.

Dat gemis werd echter goed opgevangen. Zeker centraal achterin, waar Wesley en Fedde eigenlijk niets weggaven.
Deze twee stonden met een stuk of wat hele goede lange passes ook regelmatig aan de basis van aanvallen.
De verdediging van de thuisploeg had het vooral lastig met Björn, die wel raad wist met de prima passes van achteruit.
Voetballend was het allemaal niet heel groots; er ging op het middenveld in balbezit eigenlijk teveel mis.
Simpele ballen over een paar meter bijvoorbeeld.
Dat lag voor een deel aan de harde wind, die schuin over het veld stond. Want ook bij SDVB ging veel fout.
Al met al was Voorwaarts in de eerste helft de betere ploeg. Het kreeg een paar grote kansen en gaf zelf niets weg.
De 0-1 ruststand was terecht: Wesley rondde prima af vanuit een corner.

In de tweede helft was het Voorwaarts dat de wind schuin in de rug had.
En daar ging het veel slimmer mee om dan SDVB in de eerste helft.
Bij balbezit van de tegenstander werd deze direct vastgezet, waardoor SDVB vaak gedwongen voor de lange bal moest kiezen.
Die waren vervolgens allemaal voor het duo Fedde en Wesley.
Probeerden ze het toch voetballend, leverden de Barnevelders zo goed als alles in bij Mees Bosgoed en Sven, die heel veel onderschepten.
Zo kwamen de gastheren er eigenlijk niet meer aan te pas.
Ook in deze helft was het Voorwaarts dat de kansen kreeg, hoewel doelman Hesse direct na rust prima redde.
Het was die ene bal die je net effe moet hebben.
Wel duurde het nogal voordat Voorwaarts de wedstrijd definitief besliste.
Zelfs een wat makkelijk gegeven penalty was niet aan Voorwaarts besteed: Björn schoot met te weinig overtuiging in.
Gelukkig viel de 0-2 kort daarna, toen FIgo met een slimme beweging zijn tegenstander voor schut zette en rustig binnenschoot: 0-2

SDVB probeerde het nog wel, vooral via hun grote linksback die regelmatig mee opkwam langs de lijn.
Cas moest er constant achteraan, maar bleef het steeds opbrengen om al die meters te maken.
Het was tekenend voor de wedstrijd die Voorwaarts speelde. Voetballend was het niet de beste pot, maar aan de instelling mankeerde niets.
Iedereen deed wat ‘ie moest doen en op basis van de kansenverhouding was de overwinning verdiend.
Een prima teamprestatie.

Een compliment ook voor de begeleiding van ons team. Mooi om te zien dat zij altijd de rust bewaren.
Daar kan men in Barneveld nog wat van leren…..