Valse start in Promotieklasse JO13-1

WedstrijdKVV Losser - Voorwaarts JO13-1
Datum4 februari 2020
Uitslag4-0

Vlak voor de winterstop speelde Voorwaarts zijn beste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van Jordi en Ismar trakteerde topploeg Sparta Nijkerk in eigen huis op een flink pak slaag. Daardoor promoveerde Voorwaarts als beste nummer zeven naar de Hoofdklasse/Promotieklasse. Een geweldige teamprestatie! Wisten jullie trouwens dat een paar spelers (Mees K, Figo, Björn, Luuk, Hesse en Jack) daardoor nu voor de vierde achtereenvolgende keer een stapje omhoog gaan? Bijzonder hoor!

Wat natuurlijk wèl zo is: het wordt elke keer moeilijker. De tegenstanders worden steeds beter. Steeds moet je toch weer een beetje wennen aan het niveau. Dat zagen we al voor de winterstop, toen het in het begin helemaal niet lukte: nul punten uit vijf wedstrijden. En ook afgelopen zaterdag zagen we dat.

De allereerste wedstrijd op dit niveau. Tegenstander: KVV Losser. Een bijzondere wedstrijd voor aanvoerder Mees K. Zijn moeder komt uit Losser, en er waren veel familieleden die naar hem kwamen kijken. Misschien wilde hij zó graag laten zien wat hij kon, dat het daarom niet zo wilde lukken. Hij was niet de enige. Er zaten er wel meer niet in de wedstrijd. Gebrek aan concentratie? Spanning? Niet je verantwoordelijkheid nemen? Wie het weet mag het zeggen. Nee. Het was bepaald niet de beste wedstrijd van Voorwaarts.

Lag het dan alleen aan Voorwaarts dat er met 4-0 verloren werd? Nou…nee. Er liepen bij KVV namelijk wel een paar goede voetballers rond. Maar het grootste verschil was toch wel dat de thuisploeg geconcentreerder en feller was. Voorwaarts verloor te veel persoonlijke duels en maakte ook te veel onnodige fouten. De nederlaag was terecht. Het werd dus een valse start in de Promotieklasse.

Natuurlijk waren er ook lichtpuntjes. Na een 2-0 ruststand begon Voorwaarts veel scherper aan de tweede helft. De ploeg uit Twello was nu beter dan KVV, maar helaas viel de goal aan de andere kant…Uiteindelijk werd het dus 4-0. Verder keepte Hesse een prima wedstrijd. Dankzij een paar prima reddingen in de eerste helft was het “maar” 2-0 bij rust.

Volgende week een nieuwe kans: Dan komen de Tubanters uit Enschede op bezoek. En, familie van Mees: we spelen nog uit tegen HSC en Avanti W..
Oh ja, en thuis tegen Victoria ‘28. Drie keer raden wie daar vroeger heeft gespeeld……