Voorwaarts 1 – TVC ’28

WedstrijdVoorwaarts 1 - TVC '28
Datum22 september 2019
Uitslag1-2

Voorwaarts T 1 kon afgelopen zondag bij de seizoen-ouverture in de eerste klasse D niet winnen van TVC ’28. Voorwaarts speelde een uitstekende eerste helft, waarbij het de bovenliggende partij was. In het eerste kwartier leidde dat tot een verdiend doelpunt van uitblinker Bruce Schotman. Een mooie combinatie met een mooie steekpass lag daaraan ten grondslag 1-0. Voor rust had Voorwaarts de mogelijkheid de wedstrijd naar zich toe te trekken. TVC creëerde alleen uit corners wat mogelijkheden, maar Voorwaarts had de kansen. In de eindpass werd vaak net de verkeerde keuze gemaakt. Ruststand 1-0.

Na rust kwam TVC echter veel beter uit de kleedkamer. Voorwaarts gaf ruimte weg en de linkerspits scoorde fraai vanaf de rechterkant 1-1. Voorwaarts was de controle over de wedstrijd kwijt. Het tempo was te laag aan Voorwaartszijde en TVC zette veel druk. Met kunst en vliegwerk werden de mannen uit Tubbergen van een verdiende voorsprong afgehouden.

Daartegenover stond halverwege de tweede helft een uitgelezen mogelijkheid van Joey Teering op een onverdiende voorsprong. De ijverige aanvaller stuitte echter op de keeper. Daarna was het opnieuw TVC dat de klok sloeg. Voorwaarts verloor meer en meer grip op wedstrijd. De wissels van trainer Jochem de Weerdt sorteerden niet het gewenste effect. Een winnaar leek echter niet meer te komen deze middag, want ook TVC kon in het laatste kwartier geen potten meer breken. Een jammerlijk misverstand in de verdediging bracht echter alsnog de winst bij de Twentenaren 1-2. Het slotoffensief was symptomatisch voor het wedstrijdbeeld. Voorwaarts kon naarmate de wedstrijd vorderde geen vuist meer maken.