Voorwaarts wint een punt in Huissen

WedstrijdRKHVV - Voorwaarts 1
Datum29 september 2019
Uitslag1-1

Voorwaarts T 1 heeft zich goed hersteld van de nederlaag van de vorige week. In Huissen bij Arnhem werd het 1-1 tegen RKHVV. De tegenstander speelde dit hele decennium in de hoofdklasse en wil dit jaar weer een gooi doen naar herstel van die status. Voorwaarts wil na zes jaren in de 2de klasse meedoen om een prijs in eerste klasse, maar beseft ook dat allereerst het vereiste niveau gebracht moet worden.
De les van vorige week was aanleiding voor trainer Jochem de Weerdt om Chiel Grieving een basisplaats te geven als rechtervleugelverdediger en in een 3-5-2 opstelling te starten. Volgens doelpuntenmaker Nando Manuputty was het een wedstrijd van twee gelijkwaardige opponenten. Het balbezit in het eerste half uur van Voorwaarts was redelijk verzorgd, maar het kwam niet verder dan de 16 meter. In de dertigste minuut werd door Voorwaarts wel de eerste kans van de wedstrijd gecreëerd. Bruce Schotman kopte de bal uit een standaardsituatie (hoekschop) net voorlangs. RKHVV stelde daar twee kansen tegenover in de slotfase van de eerste helft. Gelukkig voor Voorwaarts ontbrak het in beide gevallen aan een goede afronding.
Ruststand 0-0.
Direct na rust wist Voorwaarts uit een mooie aanval de openingstreffer te fabriceren. Na een lange voorzet van achteruit van Nino Wattimena kopte Luuk Grieving de bal panklaar op het hoofd van Nando, 1-0.
De druk van RKHVV nam daarna vanzelfsprekend toe en Voorwaarts kon zich niet echt aan de druk onttrekken. Het doel bleef schoon tot de 68ste minuut. Toe kwam de linksbuiten met een actie naar binnen, bediende op zijn beurt de geheel vrijstaande invaller Thom Boelen van RKHVV die in de ‘lange hoek’ scoorde,1-1. Daarna werd volgens Nando het voetbal aan beide kanten minder en met lange halen probeerden beide elftallen nog de volle winst te pakken. Het bleef echter bij de 1-1, een stand waar beide teams uiteindelijk vrede mee konden hebben.