Datum9 februari 2023
Uitslag0-5

Basis: Kenn, Niels, Gijs, Rowdy, Cem, Rob, Jordi, Tim, Justus, Rowdy, Ruben
Wissels: Jesse, Daan, Pim, Bastiaan

Donderdagavond, 9 februari, speelde we met Voorwaarts 4 in de beker tegen Witkampers 3. Zoals in bovenstaand lijst te zien is gebeurde dit niet met de standaard selectie. De kunstheupen van de basis elf konden de rust goed gebruiken, dus mocht de jonge garde het veld op.

De aftrap was om 19:30 in Laren. De eerste minuten keken beide teams de kat rustig uit de boom. Als Witkampers aan de bal was ving Voorwaarts ze op op eigen helft zonder hierbij kansen weg te geven. Wanneer Voorwaarts de bal veroverde schakelde het snel om en kreeg het wel kansen, maar echt de keeper testen lukte nog niet.

Zo gaat het ook in de 15de minuut, Cem verovert de bal en vindt Justus langs de zijlijn. Justus kreeg de tijd en gebruikte deze voor een mooie crossbal op Rowdy, die de diepte was ingelopen aan de andere kant van het veld. Voor Rowdy wad het een koud kunstje om de bal panklaar voor Ruben neer te leggen die er 0-1 van maakte. Niet lang daarna volgde ook de 0-2. In de 21ste minuut zijn de rollen omgedraaid. Ruben geeft aan op Rowdy, waardoor beide spitsen op het scoreformulier staan.

Vanaf de 25ste minuut krijgt Cem het op z’n heupen en gaat ineens met crossballen strooien, waardoor we telkens onder de druk van Witkampers uitkomen. Dit lijdt ertoe dat we steeds verder naar voren kunnen spelen en in de 26ste minuut Witkampers tot in hun eigen 16 hebben gedrukt. Als een verdediger de bal wil wegwerken schiet hij de bal tegen Rowdy aan waarmee die bal uit het niets in de goal vliegt en het voor rust al 0-3 staat.

Doordat we hoger gaan spelen met ruimte in de rug vindt Witkampers ook af en toe een aanvaller in de rug van onze verdediging, maar dan staat daar altijd nog Kenn. Die net voor rust met twee reddingen belangrijk is voor het team. Dan fluit de scheidsrechter het rustsignaal en Witkampers besluit die rust te gebruiken om te komen klagen dat wij een heel ander 4de zijn dan het 4de waar ze de zondag ervoor nog van verloren in de competitie. Dit was alleen geen reden voor ons om het rustiger aan te gaan doen. In de rust wordt Rowdy van het veld gehaald en komt Jesse erin.

Door de frustratie wordt Witkampers feller in de duels na rust. Wat in de 61ste minuut lijdt tot een schop en rochel voor Niels van zijn directe tegenstander. Tot ieders verbazing krijgt niet alleen de speler van Witkampers geel, maar krijgt ook Niels voor de tweede keer dit seizoen een gele kaart te zien, waardoor hij 10 minuten naar de kant moest. Direct na het uitdelen van de kaarten staat de scheids toe dat we gaan wisselen. Cem, Tim en Rob komen eruit en Pim, Daan en Bastiaan mogen hun voetbalkunsten tonen.

Met 10 tegen 10 staat bij voorwaarts de organisatie niet meer helemaal goed waardoor in de 70ste minuut Kenn weer in actie moet komen. Hij pakt de 1-op-1 en stuurt direct Justus in de diepte weg met een dropkick. Helaas was Justus na 70 minuten nog niet gewend aan dat er een paar hobbels in het veld zaten, dus tot een gevaarlijke uitbraak kwam het niet.

Aan het eind van de wedstrijd vonden we het tijd om Witkampers nog een keer met de rug tegen de muur te zetten. In de 87ste minuut leidde het slotoffensief tot de 0-4. Na een assist van Daan wipt Jesse de bal vakkundig over de keeper.

Witkampers is nog uit op een eretreffer en besluiten om met vier aanvallers te gaan spelen de laatste 2 minuten. Echter hadden acht witte aanvallers Kenn nog niet van de wijs gebracht, want in de 88ste minuut haalt hij er nog even een grote kans uit. En met zo weinig Witkampers achter de bal zit er nog maar een ding op. In de 90ste minuut de 0-5 maken en dat doen we dan ook maar. Bastiaan brengt de bal hoog voor de goal en Tim kopt die bal binnen. Waarna de scheids direct affluit en we op huis aan kunnen in afwachten van de nieuwe loting.