Nieuws

22 januari 2020

Absolute top van de Nederlandse vrouwenarbitrage bij Voorwaarts

Als ARAG gecertificeerde vereniging wil Voorwaarts Twello de scheidsrechters in de winterstop iets meegeven. Dat deden we op de avond van donderdag 16 januari door de absolute top van de Nederlandse vrouwenarbitrage uit te nodigen. En we wilden dit niet alleen voor onze eigen scheidsrechters doen, maar ook voor alle scheidsrechters uit de regio en voor spelers, jongens en meiden en trainers, leiders en coaches en alle overige belangstellenden, zodat ze inspiratie zouden krijgen om ook eens de fluit ter hand te nemen.

En zo brachten Shona Shukrula en Franca Overtoom een bezoek aan Voorwaarts Twello. Ze kwamen vertellen over hun leven als scheidsrechter en assistent. Zij hielden een inspirerend verhaal over hun weg naar de top in het mannenvoetbal. De dames waren zeer energiek en konden prachtig vertellen over hoe ze gekomen zijn op hun niveau, over hun familie, hun werk en hun ambities. Een indrukwekkend verhaal. Daarnaast beantwoordden ze ook nog eens allerlei spelregelvragen en situaties, waarbij ze konden putten uit eigen ervaringen.

Deze jonge vrouwen gaan het helemaal maken. Franca is al actief als assistent-scheidsrechter in de Keuken Kampioen Divisie, en insiders denken dat Shona de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het Nederlandse mannenprofvoetbal gaat worden. Beiden zijn ook al internationaal actief voor de FIFA.

Het was een bijzondere avond met deze fantastische vrouwen.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan