Nieuws

17 september 2023

CSV Apeldoorn 1 – Voorwaarts T 1

Voor het eerst in de geschiedenis spelen CSVA en Voorwaarts een officiële competitiewedstrijd. De wedstrijd wordt zaterdag 23 september gespeeld om 15.00 uur.

Het is even wennen, het weekendvoetbal. De principiële zaterdagverenigingen zijn duidelijk in het voordeel in deze competitie. Over het algemeen kunnen zij in het bestaande thuisritme blijven en doen geen aanpassingen in de speeldag. Voorwaarts 1 speelt de thuiswedstrijden overwegend op zaterdagavond 18.00 uur tegen zaterdagclubs en op zondagmiddag 14.00 uur tegen zondagclubs. Regelmatig moet het keurkorps uitwedstrijden  op zaterdagmiddag 15.00 spelen, zoals nu tegen CSVA.

De voorbereiding is wisselend verlopen. Trainer Jürgen Schefczyk heeft een sterk gewijzigd elftal ten opzichte van het vorige seizoen. Dat is niet ongebruikelijk, want een jaar eerder zaten we in hetzelfde pakket. Voorwaarts jeugdspelers en tweede elftal spelers moeten zich snel doorontwikkelen om het vereiste niveau te halen. Het afgelopen jaar is dat gelukt en ook dit jaar moet dat mogelijk zijn.

Het zal niet zozeer van het voetballende vermogen afhangen, maar getuige de eerste bekerwedstrijden speelt het mentale aspect een doorslaggevende rol. Als het elftal daar stappen in weet te zetten, dan zullen de voeten spreken.

Voor de volledigheid, Voorwaarts verloor afgelopen zaterdag met 2-1 (doelpunt Marcus van Geelen) bij Schalkhaar en een week eerder werd gelijk gespeeld bij SV Epe met 2-2 (Diego Paais 2x). Samen met de winst op Columbia bleek dit voldoende voor plaatsing voor de eerste knock-out ronde.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan