Nieuws

31 maart 2023

Cursus Juniorentrainer in het najaar

Vanzelfsprekend zijn wij er trots op dat ieder seizoen veel trainers en leiders actief zijn bij onze jeugdteams.

De afgelopen seizoenen hebben verschillende jeugdtrainers van Voorwaarts met succes een KNVB-junioren of pupillencursus afgerond. Voor het komend seizoen biedt Voorwaarts wederom diverse kansen en mogelijkheden.

Wij hechten er veel waarde aan dat de trainers voldoende handvatten worden aangereikt om kwalitatieve goede trainingen mogelijk te maken. Rekening houdend met de leeftijdsspecifieke kenmerken van de doelgroep. Momenteel maakt de Technische Commissie Jeugd een inventarisatie of er bij het huidige of toekomstig jeugdkader interesse is om deel te nemen aan een trainerscursus voor juniorentrainer.

Mocht je geïnteresseerd zijn in één van deze trainingscursussen stuur dan een mail naar rick.timmermans@knvb.nl met daarin je naam, geboortedatum, huidige trainingsteam, relatienummer KNVB, telefoonnummer en motivatie tot het volgen van een cursus. Na het bespreken van de motivatie volgt er een definitief akkoord, waarbij Voorwaarts de volledige kosten voor haar rekening zal nemen.

Hieronder meer specifieke informatie over de cursus.

KNVB-juniorentrainer
Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan het op een plezierige en verantwoorde wijze trainen en coachen van jeugdvoetballers van 13 tot 19 jaar. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: taken van de juniorentrainer, leeftijdskenmerken junioren, begeleiding, trainen en het coachen van junioren. De opleiding bestaat uit twee delen: een cursus- en een ervaringsdeel. Het cursusdeel bestaat uit acht bijeenkomsten van elk 3 uur en wordt op avonden gegeven (verdeeld over een periode van 12 tot 14 weken).
Het ervaringsdeel bestaat uit minimaal een keer per week gedurende de opleiding trainen en coachen van een juniorenteam. Tijdens dit ervaringsgedeelte voeren de cursisten opdrachten uit. De resultaten hiervan worden verzameld in het portfolio. De deelnemers ontvangen na de cursus het KNVB-juniorentrainer diploma.

Start: n.n.b (verwachting najaar 2022).
Aanmelden: z.s.m.
Volledige informatie: https://www.knvb.nl/assist-trainers/opleidingen-bijscholingen-trainers/trainer-coach-veldvoetbal-opleidingen/juniorentrainer

TC Jeugd

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan