Nieuws

27 september 2020

De Bataven uit Gendt duidelijk maatje te groot

De Bataven – Voorwaarts 4-1

Yoel Finke, Pim Havekes, Marlo de Groot, Mark Mulder (70. Matthijs Kamphuis), Lars Teunissen (Nando Manuputty), Nino Wattimena, Rick Timmermans, Luuk Grieving (Matthijs Kamphuis), Ismar Maglajlic, Marcus van Geelen (Joey Teering) en Bruce Schotman.

Voorwaarts verloor zondag 27 september met duidelijke cijfers, 4-1. De Bataven uit Gendt waren duidelijk een maatje te groot. Voor linksbenige verdediger Mark Mulder een enorme deceptie. Niet zozeer de uitslag, die aan duidelijkheid niets te wensen overliet, maar de wijze waarop stemde hem somber.

Mark: “We waren de eerste helft op een lastig te bespelen veld erg slordig. Veel balverlies en het leek wel of er geen concentratie was.” Het eerste kwartier werd Voorwaarts onder druk gezet en wist het eenmaal in balbezit geen potten te breken. Naarmate de eerste helft vorderde ging het beter, maar juist toen liep het elftal tegen een counter aan. In de 35ste minuut leverde dat de terechte voorsprong op voor De Bataven. Direct na de 1-0 kregen de gastheren vleugels en kwamen de Gendtenaren op 2-0. Een prachtig afstandsschot van 20 meter strak in de kruising. Keeper Yoel Finke had geen schijn van kans. “Een goede goal, maar we riepen het over onszelf af.”

Uiteindelijk bleek Voorwaarts wel uitermate effectief, want zo vervolgt Mark: “We creëerden één echte kans in de eerste helft en die was ook meteen raak. Ismar Maglajlic maakte een goede actie aan de linkerkant en gaf hem voor op Marcus van Geelen. Marcus schoot vanaf 16 meter op doel en de rebound was voor Luuk Grieving die hem binnentikte.

Ruststand 2-1.

De tweede helft kwamen de mannen uit Duistervoorde ondanks de goede voornemens en de opsteker vlak voor rust niet tot aanvaardbaar spel. In de 60e minuut kreeg de Bataven een (gemakkelijk gegeven) strafschop. De bal zou met de hand gespeeld zijn, 3-1. Hierna was het helemaal gedaan en kwam er in de 77e minuut de 4-1 bij.

“We hadden als collectief een offday en daar zijn we als team van geschrokken. Dat betekent dat we ons ook als team eruit moeten vechten.”

Voorwaarts speelt volgende week aan de Laene tegen promovendus MASV uit Arnhem. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan