Nieuws

29 oktober 2021

Even voorstellen: de juniorencommissie

De commissies binnen de voetbalafdeling: iedereen weet dat ze bestaan, maar welke functie hebben ze precies? In deze rubriek brengen we elke maand een andere commissie onder de aandacht. Vandaag: de juniorencommissie.

Functie
In grote lijn is de juniorencommissie elk jaar verantwoordelijk voor de indeling van de niet-selectieteams binnen de juniorentak van Voorwaarts. Met alleen dat gezegd hebbende wordt de commissie tekort gedaan, want het takenpakket is groter. Zo wordt er ook voor gezorgd dat elk juniorenteam een trainer voor de groep heeft en wordt er – in samenspraak met de pupillen- en seniorencommissie – een trainingsschema gemaakt, om iedereen even vaak de ruimte te geven om te sporten.

De juniorencommissie vaardigt één persoon af aan het voetbalbestuur, om daar de nodige feedback te geven. Zo staat elke commissie niet op zich, maar valt en staat alles binnen de vereniging met het woord ‘samenwerken’, wat inherent is aan het Voorwaarts-DNA.

Aanspreekpunten
De coördinatoren zijn door het seizoen heen de aanspreekpunten voor leiders en trainers. Mocht er iets niet op orde zijn, lossen zij het op. Op dit moment bestaat de juniorencommissie uit vijf coördinatoren, met in elke leeftijdscategorie één eindverantwoordelijke. Voor de JO19 is dat Jeroen van Beek, de JO17 Arjan Rensen, de JO15 Bas Hegeman en bij de dames fungeert Tom Overmars als contactpersoon. Marcel Hazelaar is ook actief binnen de commissie en helpt en denkt mee waar nodig.

Vrijwilligers
Het takenpakket wordt door de juniorencommissie niet gezien als verplichte werkzaamheden. Plezier staat voorop en er wordt tijdens vergaderingen en meetings lang niet alleen maar ‘gewerkt’. Wel kan de commissie er nog iemand bij gebruiken. Lijkt het je leuk om dit vijftal bij te staan en een rol te vervullen binnen de voetbalafdeling van Voorwaarts, dan is alle hulp welkom.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan