Nieuws

3 december 2023

Gehavend Voorwaarts moet punten laten aan ASV Dronten

De wedstrijd op zaterdag 2 december bij ASV Dronten ging met 2-0 verloren. Volgens spits Marcus van Geelen was het verlies niet onterecht. Bij voorwaarts ontbraken veel sterkhouders. Een basisplaats was er onder andere voor Myles Krijgsman en eerstejaars senior Thijs Ploeg.

Marcus: ‘We speelde eigenlijk best een solide eerste helft.’ Voorwaarts creëerde weinig, maar vanuit een goede organisatie werd weinig weggegeven.

Dronten had de eerste helft meer balbezit, maar kwam niet echt tot veel kansen. In het eerste kwartier waren de Drontenaren gevaarlijk uit een corner, de kopbal verdween voorlangs het doel. En in de 35ste minuut werd een bal teruggelegd op 11 meter van het doel, die ruim werd overgeschoten.

Voorwaarts kon in balbezit weinig uitrichten. Met uitzondering van een uitgelezen kans voor Myles, die na een mooie aanval met een steekbal, alleen op de keeper werd afgestuurd. De bal was misschien net iets te hard, waardoor hij te ver naar buiten werd gedrongen en niet tot afronding kon komen.

Ruststand 0-0

De tweede helft begon ASV Dronten iets meer te drukken en werden ze twee keer gevaarlijk uit een vrije trap. De eerste vrije trap ging tegen de buitenkant van de paal. De tweede vrije trap werd inclusief de rebound gepareerd door de solide keepende Patrick ter Mate. De hoop op een goed resultaat nam toe naarmate de tijd vorderde. In de 75ste minuut werd het pleit toch nog beslecht. Een corner werd bij de eerste paal binnengekopt, 1-0.

Marcus: ‘We probeerden daarna het initiatief nog te nemen, maar deze middag kwamen we tekort.’ Uiteindelijk moest Voorwaarts ruimte weggeven en dat leidde in de slotfase tot een wereldgoal. De linker-aanvaller van Dronten trok naar binnen en vanaf rand 16 schoot hij in de kruising, 2-0. Dat was ook het laatste wapenfeit voor beide teams.

De afgelopen wedstrijden deed Voorwaarts telkens mee om de punten. Deze wedstrijd kon Voorwaarts te weinig creëren. Marcus zag ook deze middag wel mogelijkheden. ‘Met iets meer scherpte en volwassenheid hadden we misschien toch een punt kunnen halen’.

Met dat perspectief mogen de oranje vaandeldragers aanstaande zaterdag aantreden tegen Bennekom. De wedstrijd begint om 18 uur aan de Laene.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan