Nieuws

10 juli 2020

Indeling Voorwaarts 1

Het eerste elftal heeft een aantrekkelijke klasse in het vooruitzicht na het bekend worden van de indeling door de KNVB. De nieuwkomers MASV (Arnhem), Columbia (Apeldoorn) en Dalfsen vervangen de kampioen Orion (Nijmegen) en de verdwenen clubs uit het zondagvoetbal Rigtersbleek uit Enschede en De Zweef uit Nijverdal.

Wat opvalt is dat het aantal kilometers dat op jaarbasis moet worden afgelegd fors wordt teruggedrongen. Dat betekent interessantere (uit)wedstrijden voor de supporters.

De eerste nieuwkomer MASV is de laatste jaren hot in Arnhem en omstreken. Het is een club dat vooral door te investeren in het eerste elftal voor de derde achtereenvolgende keer is gepromoveerd. We hebben uiteraard nog geen beeld van wat we sportief kunnen verwachten. Columbia Apeldoorn is een typisch product van de Apeldoornse voetbalcultuur. Er is altijd wel een club dat boven het maaiveld uitkomt en zich voor een decennium de ‘number one’ mag noemen. Columbia heeft een hechte verenigingscultuur en met de toegewijde supporters worden het in de regel boeiende wedstrijden tegen deze kwalitatief sterke promovendus. Voorwaarts verloor het afgelopen jaar kansloos in de het bekerduel in de aanloop naar het seizoen. De derde nieuwkomer SV Dalfsen heeft een jaar 1ste klasse Noord achter de rug. Het elftal fungeert jaarlijks als oefentegenstander. Zo ook dit jaar. Tot op heden is Voorwaarts nog bovenliggend geweest in de oefenduels, maar de strijd om het echie brengt vaak andere krachten boven.

De overige teams in de klasse bestaan uit een plukje Salland met Rohda Raalte en Heino, een vleugje Twente met HVV Tubantia, TVC ’28 en Stevo, een mespuntje Achterhoek met Winterswijk en een dipje Betuwe met De Bataven, RKHVV en SC Bemmel. En tenslotte de vicekampioen van het afgelopen jaar BVC’12 uit Beek, een plaats in de streek De Liemers dat voor de meesten van ons bekend staat als de grensplaats waar je Nederland verlaat.

Het geheel biedt een mooie sportieve uitdaging voor de oranje zwarten die op 16 augustus starten met een oefenwedstrijd tegen SV Epe om 12.00 aan De Laene.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan