Nieuws

24 januari 2024

Jürgen Schefzcyk verlaat Voorwaarts

Voorwaarts moet op zoek naar een nieuwe trainer voor het eerste elftal. Oefenmeester Schefzcyk wil zijn carrière voortzetten bij de vrouwen van FC Utrecht.

Jürgen Schefczyk: ‘door de kans die FC Utrecht mij voor het komend seizoen heeft geboden werd mij duidelijk dat de combinatie met het hoofdtrainerschap bij Voorwaarts niet meer mogelijk zal zijn. Ik heb daarom besloten het mannenvoetbal waar ik zoveel aan heb te danken definitief vaarwel te zeggen om mij de laatste jaren van mijn trainersloopbaan volledig op de vrouwentop te richten. Ik wil de technische commissie en het bestuur danken voor hun begrip en medewerking en zal mij de komende maanden voor de volle 100% in blijven zetten om er samen met staf en spelers het maximale uit te halen.’

Jürgen Schefzcyk kwam naar Voorwaarts om te bouwen aan een stabiele eersteklasser. Op grond daarvan werd ook stevig geïnvesteerd in de aansluiting vanuit de jeugd.

Edwin Huis in ’t Veld (technische commissie) zegt hierover: die plannen zijn onveranderd ook nu het uitzicht op handhaving kleiner is geworden. Mogelijk moeten we eind van dit seizoen  een stapje terug doen, maar we blijven streven naar meer stabiliteit op het niveau waar we de afgelopen 10 jaar meer wel dan niet gespeeld hebben.

De nieuwe trainer zal ook moeten passen in dat profiel met deze ambitie.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan