Nieuws

11 maart 2020

In Memoriam Frans Mulder

Afgelopen vrijdag 6 maart 2020 is oud-bestuurslid en verenigingsman Frans Mulder op 65-jarige leeftijd overleden. Zeker de jongeren onder u zullen zich even afvragen wie deze verenigingsman dan wel is. Frans zijn betrokkenheid bij de club was intens van begin jaren ‘70 tot de jaren ’90 van de vorige eeuw.

Als jongeman, geboren en getogen aan de Duistervoordseweg was hij van jongs af aan betrokken bij de club. Frans kleurde de vereniging. Zijn unieke humor combineerde hij met een verstoring in zijn spraak, namelijk het stotteren. Het werd tegen wil en dank zijn handelsmerk. Maar Frans was zoveel meer. Hij was een trouwe vriend van vele voetballers en toverde twee decennia’s de Voorwaarts-kantine om tot zijn huiskamer. Frans voetbalde in de senioren in het zesde en naarmate de elftallen toenamen verhuisde hij mee met het hoogste getal. De vereniging groeide als het ware met hem mee. Als rechtsback kon hij voor het vereiste niveau goed uit de voeten.

Frans werd tijdens en na zijn actieve voetbaljaren scheidsrechter, grensrechter en penningmeester van het voetbalbestuur. Zijn jaarverslagen kwamen vloeiend uit zijn mond, maar dit voorrecht gunde hij de leden eens per jaar. Hij zat in de pupillencommissie en was mede verantwoordelijk voor enkele evenementen. Tot de hoogtepunten behoorde een grote bazaar in de kantine. Hij organiseerde daarnaast jeugdtoernooien en ging op kamp met de junioren naar Vilsteren. In zijn ‘vrijetijd’ werd er geklaverjast en op lange zondagen bij afgelasting van het eerste elftal werd er getoept.

Frans besloot in de jaren ’90 zijn oranje levenswijze in te ruilen. Hij verliet Twello om in Vaassen te gaan wonen. Een groot gemis voor de club, maar Frans had in zijn hoofd dat zijn toekomst elders lag. Helaas ging na verloop van tijd zijn gezondheid opspelen. Hij kreeg een chronische aandoening die hem parten speelde. Hij kwam eens per jaar nog aan de Laene, bij een nieuwjaarsreceptie of bij het eerste elftal, maar zijn sociale leven had hij elders opgebouwd.

Frans was een prachtig mens en heeft vele harten van oranje-zwart gestolen. Frans wil begraven worden bij de club die hem zo veel gebracht heeft en die hij een groot deel van zijn leven gaf. Frans wordt aanstaande vrijdag 13 maart aanstaande begraven op de begraafplaats in Duistervoorde na de afscheidsdienst (10.30 uur) in Vaassen.

Hij ruste in vrede!

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan