Nieuws

30 april 2022

Nikki en Sanne naar BVO

De jeugdopleiding van Voorwaarts is de laatste jaren structureel veranderd. Niet zozeer door allerlei nieuw ideeën over het opleiden van spelers, want we zijn nog steeds een club die wedstrijden wil winnen met combinatievoetbal en waarin initiatief en elkaar helpen belangrijke pijlers zijn.

Wat echter gewijzigd is, is de diversiteit in onze teams, aangezien steeds meer weten de meisjes de weg naar de Laene te vinden.

Bij Voorwaarts spelen deze meisjes met de jongens, tenzij er een sterke voorkeur bij de meisjes zelf ligt om met de eigen sekse te spelen. In de praktijk betekent dit dat we veel meisjes opleiden, die met de jongens spelen. Als een speelster meer getalenteerd zijn geven we de voorkeur aan ontwikkelen in een jongensteam. Daarbij mogen ze als dispensatie een kalenderjaar langer in een leeftijdsgroep blijven.

Het legt bepaald geen windeieren, want regelmatig zetten meisjes een stap naar een hoger niveau. Dit jaar maken Nikki Hulsebos en Sanne van Koningsveld de stap naar respectievelijk Jong PEC Zwolle en FC Twente MO16. Een compliment dus voor de inzet van de meiden en de jeugdopleiding.

Nikki is in de pupillentijd met haar leeftijdsgroep meegegroeid, totdat in de JO13-3 haar talent begon op te vallen. Ze heeft de sprong naar 13-1 gemaakt en heeft ook geprofiteerd van de dispensatie in leeftijd. Hierdoor kon ze dit jaar nog meespelen met de jongens in de JO15. Volgens Ismar Maglajlic, haar trainer, is Nikki zowel inzetbaar als linksback en als centrale verdediger. Haar kwaliteiten: verdedigend sterk, goeie tackle, durft in te spelen, speelt met lef en coacht goed.

Volgens trainer Talip Oztürk kan Sanne in de verdediging en op het middenveld op elke positie spelen. Sanne kan heel makkelijk een tegenstander passeren, heeft een goede lange pass in de benen en door haar inzicht is zij niet onder druk te zetten en speelt zich daar simpel onderuit. Qua karakter is ze een winnaar, emotioneel na een verloren wedstrijd en op de training. Volgens Talip is dit karakter mede de basis van de uitnodiging door FC Twente.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan