Nieuws

25 september 2023

Old Stars WF Sportiviteitstoernooi op 6 oktober

Op vrijdagmorgen 6 oktober 2023 organiseert Voorwaarts Twello het Old Stars WF Sportiviteitstoernooi op het sportcomplex De Laene in Twello. Het toernooi begint om 9.30 uur en eindigt om 13.00 uur. De twaalf deelnemende teams zijn: RDC (Deventer), SDC Putten, ’t Harde, AGOVV, Rohda Raalte, Heracles, Go Ahead, Longa ’30, SDOL (Luttenberg), HHC Hardenberg en Voorwaarts Twello Het twaalfde team wordt op het toernooi samengesteld uit spelers van de verschillende deelnemende teams. Ervaren scheidsrechters begeleiden de wedstrijden.

Meedoen en gezond bewegen is voor de jong-senioren (60+) belangrijker dan winnen. Al is dat laatste voor sommigen natuurlijk een hele opgave. Sportiviteit, een goede onderlinge sfeer en gezelligheid voeren de boventoon. Het toernooi is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Sportstimuleringsfonds en met hulp van een Buurtcoach en stagiaire van Voorst Actief.

Walking Football is populair

Het Walking Football wint snel aan populariteit vooral na de coronaperiode. Het aantal actieve WF-spelers bij SV Voorwaarts is sterk gestegen. Walking Football kent aangepaste spelregels. Op een verkleind speelveld bestaan de teams uit 6 spelers. Belangrijkste en tevens moeilijkste spelregel is: niet rennen! Ook koppen of fysiek contact hebben is niet toegestaan. Het risico op blessures blijft daardoor klein. Lees hier meer over Walking Football.

Kom kijken

Op maandagochtend 2 oktober oefent het WF-team van Voorwaarts in Twello tegen het WF-team van De Graafschap. Dit team bestaat uit ex-profs van deze betaalde voetbalclub. De wedstrijd begint om 10:30 uur.

Heb je belangstelling of ben je gewoon nieuwsgierig naar deze snel groeiende tak van voetbal, kom dan kijken op vrijdagmorgen 6 oktober en/of maandag 2 oktober op het sportcomplex De Laene in Twello.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan