Nieuws

17 februari 2020

Oppermachtig Voorwaarts pakt drie belangrijke punten

Op een winderig sportpark in Enschede trad Voorwaarts aan tegen VV Rigtersbleek. De voormalige profclub is een directe concurrent in de strijd om rechtstreekse handhaving. De belangen waren dus groot, maar de wind maakte voetballen niet makkelijk. De gasten uit Twello wisten echter prima om te gaan met de lastige omstandigheden volgens spelmaker Nick Linthorst: “Van de meet af aan waren we de bovenliggende kartij. “We vergaten om de wedstrijd al binnen twintig minuten in het slot te gooien. We raakten twee keer de paal”

Na 16 minuten werd de Twellose druk teveel voor Rigtersbleek: Luuk Grieving schoot een terecht toegekende penalty onberispelijk binnen: 0-1.
Even later kwam Rigtersbleek wel langszij: een zondagsschot van 25 meter bleek onhoudbaar voor doelman Yoel Finke, die verder maar bitter weinig te doen kreeg. Met deze stand werd de rust bereikt.

Direct na rust ging Voorwaarts vrolijk verder met aanvallen. En al na twee minuten was het prijs, toen flankspeler Ismar Maglajlic het eindstation was van een prachtige aanval: 1-2 Maglajlic: ”We zijn eigenlijk geen moment in de problemen geweest. Hebben weinig weggegeven en konden zelf vaker scoren”. Dat deed de ploeg uiteindelijk nog één keer. De sterk spelende Luuk Grieving tekende in de 79e minuut voor zijn tweede treffer, na een assist van Nick Linthorst.

Achterin hield Voorwaarts de boel prima dicht. Vooral Bastiaan Lubberts speelde een prima partij. Met een 1-3 stand eindigde de wedstrijd. Vlak voor tijd nog een bijzonder moment: Zowel Daan Verheul als Thijs Nieuwenhuis maakten hun debuut in Voorwaarts 1. Zo had Voorwaarts al met al een prima middag, met drie kostbare punten in de tas.