Nieuws

29 augustus 2022

Voetbaltrainer zijn bij Voorwaarts..

Beste leden,

Ieder seizoen zijn we vanuit de junioren commissie weer druk bezig met het werven van nieuwe jeugdtrainers voor onze teams en eigenlijk hebben we daar ieder seizoen, gek genoeg, best wel veel moeite mee. Op dit moment hebben de jongens van JO17-3 en JO19-3 nog geen trainers.

Dat zou best eens kunnen komen omdat veel mensen dit volkomen onterecht als een te grote inspanning zien en dat het teveel tijd kost Om dat fabeltje te ontkrachten willen we een aantal mooie facetten van het trainersvak onder de aandacht brengen. Denk bijvoorbeeld aan:

– Plezier voor de jongens/meisjes EN voor jezelf
– Gezond: ipv jezelf weer naar de sportschool te slepen, lekker de wei in
– Voldoening/betrokkenheid/bijdrage aan de club
– Feestavond met gratis drinken en hapjes :-)
– Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe contacten op doen

Wat bieden wij als Voorwaarts
Vanuit de club krijg je complete trainingen aangeboden. Via VTON en Rinus, allerlei apps waarmee we iedere trainer voor alle leeftijden en niveau’s voor het hele seizoen oefenstof aanbieden. Voorbereidingstijd is er bijna niet en u wordt op eenvoudige wijze (via mobiele app) ondersteund bij uw trainingen. Kwaliteit verzekerd!

Als trainer / leider kun je daarnaast gebruik maken van de videoanalysetool 360 sportsintelligence om wedstrijdbeelden te gebruiken bij de ontwikkeling van spelers of gewoon voor de fun. Uit de 1e ervaringen van afgelopen seizoen blijkt dat zowel trainers als spelers hier erg enthousiast over zijn.

Alleen of met zijn 2-en
U krijgt alle mogelijke ondersteuning en hoeft het zeker niet alleen te doen. Tip: Veel trainers pakken een elftal op met z’n 2-en. We zijn dan ook zeker op zoek naar koppels, vrienden, kennissen of ouders die gezamenlijk een team kunnen begeleiden. Dan verdeel je tijd en valt het allemaal goed te overzien. Misschien is het zelfs een idee om als seniorenteam een elftal ‘te adopteren’ en met meer mensen de trainingen te verzorgen.

Het is daarnaast een optie om een team 1 x in de week te trainen en op die manier de ouders, die uiteraard ook hun bijdrage kunnen en willen leveren, te ontlasten. Uiteraard doen we ook een beroep op hen maar iedereen die zelf gevoetbald heeft weet dat je op een gegeven moment op een leeftijd komt dat je dit als jeugdspeler steeds minder leuk vindt..

Verder ontwikkelen…? Daar helpen we je bij?
Daarnaast willen we bij Voorwaarts onze trainers graag helpen bij het realiseren van eventuele ambities. Mocht u een trainerscursus willen volgen dan kan Voorwaarts daarin faciliteren. Er wordt bijvoorbeeld regelmatig een cursus pupillentrainer door de KNVB bij Voorwaarts georganiseerd. En zo zijn er meer mogelijkheden..

Wilt u meer weten of gewoon een keer van gedachten wisselen over een rol als trainer? Dan kunt u contact opnemen met de juniorencommissie in de persoon van Bas Hegeman via bas@hegemanbouwteam.nl of Luuk Berends via lberends@qbus-ict.nl

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan