Nieuws

1 september 2021

Voorwaarts 1- CSV Apeldoorn 1 2-6

Heel anders dan de uitslag doet vermoeden was Voorwaarts op dinsdagavond zeker een uur gewaagd aan de mannen van CSV Apeldoorn. Bij rust was het 0-2. Even na rust de aansluitingstreffer 1-2. Na de aansluitingstreffer, op zoek naar de gelijkmaker, liepen te veel spelers uit de organisatie, en CSV maakte daar dankbaar gebruik van.

Beide doelpunten aan Voorwaartszijde kwamen op fraaie wijze tot stand. De 1-2 door een combinatie over meerdere schijven. Nick Linthorst zorgde voor de splijtende steekpass, Ismar verzorgde vanaf links de voorzet en Luuk Grieving schoot op melkbushoogte de bal binnen.

De 2-4 was ook alleszins de moeite waard, nu vanuit een standaardsituatie. De toch al opvallend aanwezige linkervleugelverdediger Diego Pais nam vanaf rechts de vrije trap. De indraaiende curve was even verraderlijk als effectief, want Marcus van Geelen (archieffoto) kon voor de keeper de bal binnenknikken.

De opdracht na deze avond is helder. Voorwaarts heeft bij momenten een surplus aan balvaardigheid en creatief vermogen, maar vergeet in z’n ijver nog wel eens de verdedigende organisatie. In de eerste klasse is dat zeker met het maatgevend niveau van CSV dodelijk. Het is echter nog vroeg in het seizoen. Er volgt nu een wekelijks bekerprogramma en dan kan het fijnslijpen beginnen.

Aanstaande zondag in Gaanderen de eerste bekerwedstrijd tegen het plaatselijke VVG ’25. De wedstrijd begint om 14 uur op Sportpark De Pol, Pelgrimstraat 59c, Gaanderen, Gemeente Doetinchem.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan