Nieuws

25 juli 2020

Voorwaarts 1 loot tweede klassers!

Weet u het nog? Het afgelopen seizoen verliep de bekercompetitie heel matig. CSV en Columbia uit Apeldoorn waren het afgelopen bekerseizoen duidelijk een maatje te groot. Dit jaar mag Voorwaarts het opnieuw proberen. Nu tegen de tweede klassers PH Almelo, Bon Boys en Vorden. Wat weten we van deze tegenstanders?

Met PH uit Almelo heeft Voorwaarts in de laatste decennia al de nodige duels uitgevochten. Het vertrek van PH in 2017 naar de zaterdagcompetitie zorgde er voor dat de bekercompetitie het enige podium kan zijn voor een officieel duel. In Maart 2017 speelde Voorwaarts voor het laatst in de competitie met 2-2 gelijk in Almelo. Inmiddels heeft PH met zevenmijlslaarzen de tweede klasse van het zaterdagvoetbal bereikt. Daar stond het bij het stilleggen van de competitie op een achtste plaats.

Een dik jaar terug werd Voorwaarts op doelsaldo kampioen en Bon Boys uit Haaksbergen was tot op de laatste speeldag met Achilles ’12 de voornaamste concurrent. Dat het verwerken van een deceptie tijd vergt bleek uit het magere seizoen dat Bon Boys het afgelopen jaar doormaakte. In 2018-2019 werd Voorwaarts op sportpark De Greune in Haaksbergen weggespeeld. Thuis aan de Laene was Voorwaarts de eerste helft de bovenliggende partij en kon het de koppositie van Bon Boys overnemen. Bon Boys heeft technisch een uitstekend elftal en het is interessant om te zien hoe de verhoudingen een dik jaar later liggen.

Tenslotte de laatste tegenstander in de poule, de mannen uit Vorden. Dit elftal gaat het zesde seizoen in op het tweede klasse niveau. De prestaties op dit niveau nemen eerder wat af dan toe, maar het elftal uit het kastelendorp heeft het vermogen de underdogpositie goed uit te venten. Voorwaarts liet in de laatste officiële ontmoeting op 8 april 2018 de punten aan Vorden. Dus er is nog iets recht te zetten.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 29 augustus 17.00 uur PH Almelo – Voorwaarts T

Zondag 6 september 14.00 uur Voorwaarts T – Bon Boys  Sportpark De Laene

Zondag 13 september 14.00 uur Vorden – Voorwaarts T

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan