Nieuws

29 augustus 2021

Voorwaarts 1 – SVZW 1 2-2

Voorwaarts speelde in deze fase van de voorbereiding een serieuze testcase tegen zaterdag eersteklasser SVZW uit Wierden. Het was een boeiend oefenduel, waarbij Voorwaarts in de tweede helft tot twee keer toe een zwaarbevochten voorsprong eenvoudig weggaf. De eindstand was gezien het spelbeeld wel volgens de krachtsverhouding. Er is ook dit jaar weer doorgeselecteerd. Zo stonden vandaag drie eerste jaars senioren in het veld, namelijk Diego (foto-linkervleugelverdediger) en Nero Pais (rechtervleugelverdediger) en Ivo Spanjers centraal op het middenveld.

Voorwaarts had voor rust wat vaker balbezit, maar kwam niet verder dan enkele mogelijkheden, waarbij vooral de rechterkant dreigend was met Ismar Maglajlic in een dominante rol. SVZW zette daar enkele speldenprikken tegenover die niet van gevaar waren ontbloot. Ruststand 0-0.

Na rust kreeg Voorwaarts loon naar werken. De bal werd iets vaker achter de laatste linie gelegd en in de 65ste minuut wist Marcus van Geelen met een fraaie solo vanaf rechts de op dat moment verdiende 1-0 te noteren. Twee minuten later was het alweer gelijk. Een hoge voorzet werd niet juist ingeschat en de spits van SVZW zorgde voor de 1-1. Voorwaarts bleef daarna aandringen, maar op basis van enkele wissels werd ook meer ruimte weggegeven. SVZW profiteerde er niet van. Voorwaarts kwam in de 80ste minuut opnieuw op voorsprong. Nick Linthorst speelde diep op Ismar. De kluts met de verdediger viel voordelig uit voor de naar links uitgeweken vleugelspeler en Bruce Schotman kon uit diens voorzet binnenschieten. Ook nu besloot Voorwaarts de tegenstander in het zadel te helpen. Slecht uitverdedigen in de 16 meter werd dankbaar ontvangen door de hoog druk zettende Wierdense voorwaartsen. Jammer, maar de supporters waren tevreden over het vertoonde spel en vooral de beleving van de spelers.

Aankomende dinsdag een nog stevigere krachtmeting. CSV Apeldoorn komt op bezoek aan de Laene. Naar verwachting zal de ambitieuze zaterdagclub uit het Orderbos een stuk verder zijn in de voorbereiding en kan Voorwaarts nog een tandje bijzetten. De wedstrijd start om 20.00 uur.