Nieuws

23 april 2023

Voorwaarts bindt ook laagvlieger SDO aan de zegekar

Voorwaarts bindt ook laagvlieger SDO aan de zegekar

Voorwaarts heeft geen fout gemaakt in de strijd om de periodetitel. Op bezoek bij SDO uit Bussum won de ploeg van Berthil ter Avest na een moeizame eerste helft alsnog met ruime cijfers: 0-3.

Het spelbeeld was zoals verwacht: SDO liet Voorwaarts de bal en gokte op de lange bal. In de openingsfase was Kaan Aygun met een schuiver dicht bij de 0-1, terwijl ook Bruce Schotman had kunnen scoren. Naarmate de eerste helft vorderde werd het slordiger en creëerde Voorwaarts weinig meer.

Op het moeilijk bespeelbare natuurgras in Bussum begon Voorwaarts ook slordig aan het tweede bedrijf. Terwijl SDO aandrong en Voorwaarts de grip leek te verliezen, tekende Cengizhan Genc op precies het juiste moment voor de eerste treffer. Er bestaat een kleine twijfel of het doelpunt op naam van Cengizhan of de keeper van SDO moet komen, maar de buitenspeler is er vrij zeker van dat de goal op zijn conto moet staan.

Na de 0-1 had Voorwaarts het initiatief weer in handen. Marcus van Geelen zorgde niet veel later, na een vlot lopende aanval over meerdere schijven, voor de bevrijdende tweede treffer en daarmee de beslissing. De 0-3 van Bruce Schotman uit een rebound was er enkel een voor de statistieken. Nick Linthorst (archieffoto) had in de slotfase de vierde treffer op zijn schoen, toen hij één-op-één met de keeper kwam. De middenvelder had nét te weinig snelheid om zijn directe tegenstander voor te blijven in een lange sprint vanaf de middenlijn.

Met veel vertrouwen werkt Voorwaarts toe naar de clash tegen SV TOP, een rechtstreekse confrontatie voor de winst van de tweede periode. Daarin heeft Voorwaarts vier punten meer dan de Ossenaren.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan