Nieuws

30 april 2023

Voorwaarts heeft periodetitel binnen (handbereik).

Voorwaarts won op het zonovergoten sportpark De Laene met 4-0 van SV Top uit Oss. Daarmee nam het ruim afstand van deze directe concurrent, waardoor het binnenhalen van de tweede periode een kwestie van tijd is.

Het was sowieso een feestelijke middag, want na afloop van de wedstrijd werd Bruce (‘Sniper’) Schotman (foto) in het zonnetje gezet. Hij heeft inmiddels 100 doelpunten op zijn naam staan in 10 seizoenen (onderbroken door twee corona-jaren) en is daarmee onbetwist de meest scorende spits in de bijna 90-jarige geschiedenis van Voorwaarts. De mijlpaal werd enkele weken geleden al bereikt. Ook deze middag wist hij weer een doelpunt toe te voegen aan dit imposante aantal.

De Voorwaarts-aanhang kwam in de rust superlatieven te kort. Joop Pol, consul en trouwe supporter, zag volgens hem de beste helft ooit. Voorwaarts toonde zich in ieder geval de eerste helft veel effectiever dan de tegenstander. De eerste tien minuten wisten beide teams kansen te creëren. Spits Marcus van Geelen stuitte eerst op de keeper, waarna in de tegenstoot de spits van SV Top de lat toucheerde. Het leek het startsein voor een spannende wedstrijd, totdat het talrijke publiek na een kwartier Marcus van Geelen zag scoren na prima voorbereidend werk van Cengizhan Genc. Voorwaarts trok het initiatief naar zich toe en gaf dit niet meer uit handen. In de 23ste minuut werd Nino Wattimena door Cengizhan op 25 meter van de goal in stelling gebracht. Nino joeg de bal, licht getoucheerd, snoeihard achter de verbouwereerde goalie van SV Top, 2-0.

De koek was nog niet op, maar het tempo viel wat stil door blessurebehandelingen, waarbij Lars Theunissen al vroeg het veld moest verlaten. Ezra Wattimena was zijn vervanger. Toen de stellingen weer waren ingenomen ging Voorwaarts de druk weer opvoeren. Nog voor rust kwam de verdiende derde treffer. Nick Linthorst zocht met zijn fluwelen traptechniek het hoofd van Bruce Schotman. De aanvaller zag zijn kans schoon om zijn jubileum extra glans te geven, 3-0.

Na rust had SV Top niet meer de moraal. De verdediging van Voorwaarts, met man of the match Koen de Hullu als uitblinker, hield uiteindelijk vrij eenvoudig stand.

In de 78ste minuut bekroonde Cengizhan Genc zijn uitstekend optreden met een fabelachtig slotakkoord. Voor de zoveelste keer liet hij zijn directe tegenstander zijn hielen zien. Dit keer toverde hij vanaf 20 meter een schot met een venijnige curve voorbij en over de doelman. De einduitslag was daarmee een feit; 4-0.

Het elftal heeft opnieuw aan klantenbinding gedaan. Het talrijke publiek was meer dan tevreden en bleef na afloop om Bruce, zijn partner Linda en familie te feliciteren. Bruce, genoot van het moment, maar het elftal heeft een missie en met de periodetitel binnen bereik kan het gaan voor een absolute hoofdprijs. En hoe vaak komt in een voetbalcarrière die trein voorbij?!

Voorwaarts speelt de eerstvolgende wedstrijd op 14 mei uit in Woezik. Op 21 mei speelt het thuis tegen Columbia. Dat is tevens de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie.