Nieuws

21 mei 2022

Voorwaarts JO13-3JM kampioen!

Voorwaarts JO13-3 is zaterdag 21 mei 2022 kampioen geworden in de 4de klasse. Het team bestaande uit 12 jongens en 3 meiden groeide onder leiding van Remy Hekkert en zijn assistenten Gerben Buitink en Raymond Smeenk uit tot een hecht team. Remy Hekkert, ondertussen geslaagd bij de KNVB academie voor het diploma juniorentrainer, was erg blij voor het elftal dat het zo’n goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Het zegt iets over de bevlogenheid van deze trainer dat hij samen met zijn assistenten vooral met de ontwikkeling van spelers bezig is geweest. Spelers beter maken en plezier ervaren stond daarbij voorop. In de eindfase werd het behalen van het kampioenschap echter een reële optie en daar ging het elftal dan ook vol voor.

Het begon allemaal met een simpele ambitie in september 2021, vanuit een goede organisatie de jongens plezier laten ervaren. Geheel volgens de visie van de KNVB  en van Voorwaarts zorgde hij voor een goede teamafspraken, positieve coaching en individuele aandacht. De spelers kregen meer verantwoordelijkheid naarmate het seizoen vorderde en het mooie is dat speler(s) die om wat voor reden dan ook dreigden af te haken toch weer konden aanhaken. En dat is zeker in een tijd waarin Corona vaak ten koste ging van de continuïteit van trainen en spelen een knappe prestatie.

Het team liet zich in de eerste helft van het seizoen al gelden door een plaatsje af te dwingen in de top 5 van de vierde klasse, maar moest het nog vier concurrenten voor laten gaan. De concurrenten wist het na de winterstop wel achter zich te laten. Van de 11 wedstrijden won het 9 wedstrijden en moest het twee keer de punten aan de tegenstander laten. De beslissende wedstrijd aan de Laene werd met 4-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Teuge. Met 38 doelpunten voor en 19 tegen mag ook duidelijk zijn dat het echt niet allemaal vanzelf ging.

De spelers gingen na afloop op de welbekende kar. Voorwaarts feliciteert team en staf met deze kroon op het werk.

De spelersgroep bestond dit seizoen uit: Diego Bourgondien, Roman Hurenkamp, Huub Tolkamp, Gijs Mulder, Finn van der Velde, Thomas ten Have, Thije Brinkman, Xande van de Oord, Obaida El Karem, Semih Merkepcioglu, Timo Buitenhuis, Nout Wolbrink, Elin Smeenk, Iris Buitink en Imke Aarnink.

 

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan