Nieuws

16 oktober 2022

Voorwaarts boekt met tien man overtuigende eerste zege

Het vlaggenschip van Voorwaarts heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Berghem Sport won de ploeg overtuigend, met 0-4.

Voor de wedstrijd kreeg Voorwaarts een tegenslag te verwerken. Sem Mensink haakte in de warming-up af met een blessure. Myles Krijgsman (foto) nam zijn positie in en speelde een verdienstelijke wedstrijd. Voorwaarts nam van meet af aan het initiatief in handen en kwam in de openingsfase niet in de problemen. Na een aantal mogelijkheden brak de hardwerkende Marcus van Geelen na twintig minuten de ban.

Een kwartier later verdubbelde Voorwaarts de marge. Ivo Spanjers was het eindstation na een prachtige aanval, waar dertig passes aan vooraf gingen. Bruce Schotman zorgde vlak voor rust voor de derde goal, na wederom een goed uitgespeelde aanval over de linkerflank.

In de blessuretijd van de eerste helft incasseerde Voorwaarts nog een tegenslag. Cengizhan Genc werd met rood van het veld gestuurd na een vermeende kopstoot. Hoewel Voorwaarts met tien man speelde, liet de ploeg de kop niet hangen. Berghem was in de tweede helft niet bij machte het Voorwaarts met tien man lastig te maken.

Een kwartier voor tijd zorgde Marcus voor het slotakkoord. De sterk spelende Nino Wattimena bracht de aanvaller met een geweldige pass van achteruit in stelling en Marcus faalde oog in oog met de Berghem-keeper niet. Vlak voor tijd behoedde Patrick ter Mate Voorwaarts met een uitstekende redding voor de 1-4.

De overwinning in Noord-Brabant is te danken aan een sterk collectief. Volgende week treft Voorwaarts in de beker VV Heerde. Een week later hervat de ploeg de competitie met een thuiswedstrijd tegen RKHVV.