Nieuws

31 oktober 2022

Voorwaarts schiet uit z’n slof

Ezra Wattimena (foto) is een van de jongelingen, die dit seizoen vanuit de A-junioren de stap zette naar Voorwaarts 1. Hij werkt bij Kokkie in Twello en doet nog VWO eindexamen, dus heeft hij een aardig pakketje samengesteld om de week mee door te komen.

Na een wat onwennige periode met enkele invalbeurten mocht hij vandaag in de basis beginnen. Samen met Lars Teunissen vormde hij het hart van het middenveld en wist hij Voorwaarts naar een ongekend resultaat te leiden. Ezra onderscheidde zich door zijn vele balveroveringen en hij scoorde zeer fraai de vierde treffer. Het Huissense RKHVV werd uiteindelijk met 6-0 naar huis gestuurd.

Ezra: het was een lekkere wedstrijd voor mijn zelfvertrouwen, in de basis en dan zo overtuigend winnen. Dat mensen me dan man of the match vonden is mooi, maar belangrijkste is dat we deze lijn na twee overwinningen vasthouden. Voorwaarts trad aan met een sterk gewijzigde voorhoede met twee targetspelers Ivo Spanjers en Sem Teering (zie uitgelichte actiefoto).

De eerste helft ontstond een open duel dat halverwege opengebroken werd door Myles Krijgsman. Zijn slimme actie aan de linkerkant leidde tot een strafschop voor Voorwaarts, waar Sem Teering wel raad mee wist, 1-0. RKHVV kreeg daarna wel enkele mogelijkheden, maar de afwerking liet te wensen over. Voorwaarts kon ongeschonden de kleedkamers opzoeken.

Ruststand 1-0.

Na rust was het eerst RKHVV die kansrijk voor keeper Patrick ter Mate opdook. Het was echter aanvoerder Nino Wattimena die direct na rust het verschil maakte. Zijn pass op Ivo Spanjers was briljant, viel achter de verdediging en Ivo schoot de bal beheerst ‘een op een’ onder de keeper door. Even later kreeg Voorwaarts een vrije trap op 20 meter van het doel. Nino posteerde zich achter de bal en knalde een toverbal over de muur in de rechterhoek, 3-0. Zijn debuterende neefje Ezra wilde zich niet onbetuigd laten en joeg vanaf 18 meter de bal tegen de touwen 4-0. De wedstrijd was gespeeld, maar de honger nog niet gestild. Bruce Schotman passeerde op rechts zijn directe tegenstander en bracht met zijn actie de verdediger op de doellijn ernstig in verlegenheid, waardoor de 5-0 een feit was. De ingevallen rechtervleugelverdediger Nero Paais kwam enkele keren succesvol richting de achterlijn opstomen. In de 79ste minuut wist hij Sem Teering bij de eerste paal te bereiken, die de bal bij de eerste paal binnentikte.

Was het de vorige week de overwinning van het collectief. Vandaag liet het elftal zien dat het ook uitermate effectief kon zijn door nagenoeg elke mogelijkheid om te zetten in een doelpunt. Ezra: de tweede helft waren wij sterker en creëerden zij nauwelijks kansen. Uiteindelijk boek je dan een terechte overwinning.

Volgende week speelt Voorwaarts bij WSV in Apeldoorn. De wedstrijd start om 14.00 uur.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan