Nieuws

12 maart 2023

Voorwaarts staat als een huis!

Voorwaarts heeft jaarlijks jeugdspelers die aan de poort staan te rammelen om een plaatsje in de hoofdmacht. Dani Hasic (foto) is een van de spelers uit de eigen opleiding, die zich steeds nadrukkelijker laat zien.

Dani, student Retail en Ondernemerschap, heeft maatschappelijk een missie. Hij is van jongs af aan aan het werk in het elektrotechnisch bedrijf van zijn vader (vluchteling uit voormalig Joegoslavie), voornamelijk projecten in de utiliteitsbouw. Dani: “Wij werken voornamelijk met Bosnische monteurs om daarmee aan de grote vraag naar monteurs in Nederland te voldoen. Zijn missie is het verder uitbouwen van het bedrijf samen met zijn vader en broer.”

Vandaag scoorde Dani de openingstreffer, zijn eerste competitiedoelpunt. Voorwaarts won mede dankzij zijn doelpunt met 3-0 van Berchem Sport.

Het was een plichtmatig duel dat Voorwaarts vandaag afwerkte. De tegenstander uit Berchem is een maatje te klein voor de eerste klasse en Voorwaarts kon vrij eenvoudig de punten binnenhalen.

Dani over de wedstrijd: “we wisten dat we vandaag de bovenliggende partij zouden zijn. Berchem Sport speelde opportunistisch en wij probeerden met combinatievoetbal kansen te creëren.”

Voorwaarts had al na vijf minuten de mogelijkheid op een openingstreffer. Een voorzet van Cengizhan Genc op het hoofd van Marcus van Geelen viel voor de voeten van Bruce Schotman. De inzet was nog te zacht. Na een kwartier was het wel raak. Een voorzet van Marcus van Geelen werd getoucheerd door een speler van Berchem, waardoor Bruce vrij voor de keeper kwam. De rebound uit diens inzet werd door rechtshalf Dani verzilverd, 1-0. Even later de kans op verdubbeling van de score, Marcus stuitte echter op de keeper.

Voorwaarts werd daarna slordiger in balbezit, Berchem Sport kon enkele keren van afstand schieten, waarbij de laatste poging voor rust zelfs op de lat belandde.

Even voor rust toch nog een mooie aanval. Nick Linthorst gaf een splijtende pass op Cengizhan, die de keeper passeerde. Het blok van de verdediger bracht Cengizhan echter uit balans, maar Bruce was er als de kippen bij om de bal over de laatste verdediger te wippen in het lege doel, 2-0.

Ruststand 2-0.

Na rust is het geen echt duel meer. Dani: ‘het kakte wat in en het spel werd minder.’ Invaller Nero Paais bracht nog wat leven in de brouwerij door in de 60ste minuut een mooie dieptepass te geven op Marcus van Geelen. De meegekomen Cengizhan kon daarop de korte breedtepass van Marcus verzilveren, 3-0.

De wedstrijd was gelopen. Voorwaarts kon voor de vierde keer in successie de nul houden. Daarbij moet worden aangetekend dat Berchem Sport nog alle gelegenheid kreeg een eretreffer te maken. De kansen waren er voor de mannen uit Berchem, maar het vizier stond niet op scherp of keeper Patrick Ter Mate stond op zijn post.

Aanstaande woensdag 15 maart speelt Voorwaarts de achtste finale in de beker tegen vierde divisionist SV Berkum. De wedstrijd begint om 20.00 uur aan de Laene.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan