Nieuws

20 februari 2022

Voorwaarts strijdend ten onder!

Onder gure omstandigheden speelde Voorwaarts afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen De Bataven. Voorwaarts had bij rust een 1-0 voorsprong, maar moest uiteindelijk de punten laten aan de tegenstander uit Gendt.

Het eerste kwartier was het aftasten voor beide teams. De vooruitgesnelde reputatie van een veel scorende ploeg uit Twello heeft inmiddels ook de Betuwe en De Liemers bereikt en dus groepeerde De Bataven zich op eigen helft en probeerde met counters succes te behalen. Voorwaarts had eerst nog wel het vermogen zich al combinerend te laten gelden, maar bleek toch ten onder te gaan aan het strijdplan van de tegenstander.

Voorwaarts creëerde het eerste kwartier enkele mogelijkheden, en een serieuze kans in de 15e minuut. Marcus van Geelen kwam schuin voor de goal alleen voor de keeper. De keeper wist de doelpoging ternauwernood onder zijn lichaam te smoren. Even later was het De Bataven die om een inspanning vroeg van de uitblinkende keeper Michiel Selhorst. Hij wist de open schietkans met zijn voeten te pareren.

In de 21ste minuut kwam de tegenstander nog eens gevaarlijk voor de goal. Dit keer werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Even daarna het doelpunt van Voorwaarts. Man of the Match Ivo Spanjers ontfutselde de bal van zijn directe tegenstander en schoof de bal naar Nick Linthorst, die op zijn beurt met een hakje achter zijn standbeen Marcus van Geelen alleen voor de keeper zette. De snoeiharde afwerking was het fraaie slot van een nog mooiere combinatie, 1-0.

Het laatste kwartier van de eerste helft was voor De Bataven. Het leidde soms tot enige hectiek in het strafschopgebied van Voorwaarts, maar het doel bleef schoon. Ruststand 1-0.

Na rust drong De Bataven aan, maar Voorwaarts wist zich regelmatig te onttrekken aan de druk. In de 63ste minuut was het de Bataven dat een uitgelezen kans kreeg, een uitstekende reflex van Selhorst en de hulp van een verdediger, leidde tot opluchting bij de oranje-zwarten. Twee minuten later aan de andere kant een hoogstandje van rechteraanvaller Ismar Maglajlic. De voorzet kon net niet voldoende met het hoofd geraakt worden door Marcus van Geelen.

De wedstrijd leek redelijk onder controle voor de mannen uit Duistervoorde totdat in de 78ste minuut Bataven ineens een opening wist te vinden. Keeper Selhorst wist het eerste schot nog te pareren, maar was bij de rebound kansloos, 1-1. Voorwaarts deed onmiddellijk iets terug, want uit een vrije trap van Rick Timmermans werd de bal binnengekopt. De assistent grensrechter besloot te vlaggen en de scheidsrechter nam het vlagsignaal over. Beide teams wilden nog een keer aanzetten. Bataven was de gelukkigste. Een voorzet van rechts werd door het natte veld door iedereen gemist, behalve door de spits uit Gendt, 1-2. Voorwaarts rechtte nog een keer zijn rug, maar had het geluk niet meer aan zijn zijde.

Het was een middag waarop aan het einde van de wedstrijd de fysiek sterke aanvallers van De Bataven de doorslag gaven.