Nieuws

14 april 2024

Voorwaarts vecht tot laatste snik!

Voorwaarts heeft zaterdagavond jl. de punten niet in huis kunnen houden door een 0-2 verlies tegen runner-up SDC Putten. De wedstrijd was eenzijdig. SDC speelde op de helft van Voorwaarts en de oranjehemden zorgden pas in de tweede helft voor aanvallende impulsen.

De wedstrijd begon open. SDC nam wel initiatief, maar Voorwaarts wilde met counters tot succes komen. Dat was niet eenvoudig. Het spelplan moest vlak voor de wedstrijd aangepast worden toen bleek dat Ivo Spanjers niet wedstrijdfit was. Morris Broekhof was zijn vervanger en deed dat verdienstelijk en had met wat meer fortuin de wedstrijd in het voordeel kunnen beslissen. Het strijdplan met de dynamische middenvelder Ivo kon echter in de prullenbak.

Over de eerste helft zal SDC zich nog wel eens achter de oren krabben. De vele kansen waren niet aan hen besteed. Een belangrijke rol daarbij had keeper Patrick ter Mate (archieffoto), maar ook het vizier stond niet op scherp bij de gasten. Aan Voorwaartszijde werd gekozen voor de lange bal, waarbij gegroepeerd werd gezocht naar de afvallende bal, maar niet werd gevonden. Enkele corners en een kopbal van Marcus van Geelen waren wel de wapenfeiten.

Ruststand 0-0

Na rust was de druk bij aanvang nog groter als voor rust. SDC creëerde echter geen kansen, maar kreeg wel een penalty in de 61ste minuut. Luca Jansen speelde prima als centrale verdediger, maar hij werd letterlijk op het verkeerde been gezet en de strafschop was een feit. Het was het moment waarop Patrick ter Mate zich kon onderscheiden en hij deed dat door de bal en de hoek goed in te schatten. Prima redding! Twee minuten later had Morris Broekhof de uitgelezen gelegenheid de tegenstander heel veel pijn te doen, maar hij toucheerde de bal te licht oog in oog met de keeper.

Daarna werd vooral via de aan de linkerkant uitstekend ingevallen Thijs Ploeg aanvallen opgezet. Telkens werd Morris in de diepte gezocht. Daar lag voor de jonge aanvaller de mogelijkheid om SDC alsnog pijn te doen. Hij bracht echter net te weinig venijn in een-tegen-een situaties.

De mannen uit Putten maakten in de 78ste min het meer dan verdiende doelpunt. Uit een afgeslagen corner werd de bal opnieuw ingebracht. Bij de kopbal was keeper Patrick kansloos. Voorwaarts gaf zich niet gewonnen. Morris kreeg uit de eerste de beste aanval opnieuw een kans. Zijn schot passeerde de keeper, maar de SDC- verdediger kon de bal van de doellijn halen. Uit de corner kopte Paul Eijkelenkamp in vrije positie de bal over.

In de slotfase werd de bal een aantal keren in de doelmond gegooid. Het mocht geen effect meer sorteren. SDC wist nog eenmaal het netje te vinden, nadat iedereen moegestreden voor de bal liep, werd de wedstrijd beslist door een vrije doortocht, 0-2.

Voorwaarts 1 laat ook in deze wedstrijd niets liggen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Een overwinning is nodig om ook op de laatste speeldag nog voor klassebehoud te kunnen vechten. Dit elftal verdient een apotheose op de laatste speeldag, maar of het zover komt heeft het niet zelf in de hand.