Nieuws

22 maart 2022

Voorwaarts walking football speelt Go Ahead Eagles zoek

Deze titel moet natuurlijk niet al te serieus worden genomen. Het moet er voor zorgen dat jullie dit stukje verder gaan lezen en zie het als een stukje promotie voor deze tak van sport binnen Voorwaarts.

De walking football afdeling van Voorwaarts bestaat momenteel uit 10 mannen en 1 vrouw. Naast het feit dat ze bij Voorwaarts sporten hebben ze gemeen dat ze allemaal 60+ zijn.

Afgelopen vrijdag 18 maart was het weer eens matchday voor deze wandelende voetballers met als tegenstander Go Ahead Eagles.

Wat deze tak van sport binnen Voorwaarts zo mooi maakt is de ontspannen en sportieve manier waarop men bezig is. Het bewegen is eigenlijk het belangrijkste en daarna komt misschien de prestatie. Mijn ervaring is dat deze factoren vooraf met de tegenstander besproken worden en daar zit het grote verschil met het voetbal dat wij vroeger allemaal hebben gespeeld.

De wedstrijdbespreking vooraf werd samen met GAE (afkorting voor..) gedaan. Zij hadden slechts 6 spelers die nodig zijn om een wedstrijd te spelen. Geen probleem Voorwaarts had er 10. Dus deden er 2 van ons mee met GAE. Willie Bijsterveld en Herman Bloo boden zich spontaan aan om het Eagles shirt aan te trekken.

Als 2e punt. De KNVB had geen scheidsrechter aangesteld. De coach van GAE wilde wel fluiten. Hij stelde wel als voorwaarde dat hij niet te nauw was met het snel wandelen. Ook leek het hem wel goed om niet 2×20 minuten te spelen maar 4×10. Allemaal prima. Voorwaarts traint per slot van rekening iedere vrijdag 75 minuten. Een half uur passvormen en positiespelen en 45 minuten partij.

Binnen de selectie van Voorwaarts werd het wissel beleid besproken. Kort door de bocht een aanvaller voor een aanvaller en een verdediger voor een verdediger. De formatie waarin GAE zou worden bestreden werd 2:2:2 met dien verstande dat we niet zouden spelen met opkomende backs zoals tegenwoordig heel gebruikelijk is. Dat mag in ons spelletje niet meer maar eerlijkheid gebied te zeggen dat we dat ook niet meer kunnen.

De wedstrijd dan. Al snel werd ons duidelijk dat GAE over technisch vaardige spelers beschikte en dan met name voorin. Echter deze aanvallers lieten het bij balbezit Voorwaarts behoorlijk afweten. Als Voorwaarts dan in balbezit kwam werd er door hun naar hartenlust gecombineerd. Voorwaarts liet zien dat ze als team beter waren.

GAE bleek ondanks hun individuele kwaliteiten voorin niet in staat het verschil te maken. Meeverdedigen bleek ook een probleem waardoor Voorwaarts in de omschakeling vaak tot scoren kwam. Voorwaarts liet zien dat de bal het werk moest doen door snel te combineren . De juiste balsnelheid en de juiste richting.

Al met al een dik verdiende overwinning voor Voorwaarts tegen een uiterst sportief GAE (11-4)

Na wat handen schudden en felicitaties op het veld een warme douche en richting kantine waar onze sluitpost Johan Nijendijk de koffie al klaar had staan. De nodige voetbalhumor over en weer zorgde er voor dat GAE graag revanche wilde en ons uitnodigde in Deventer.

Op naar de volgende uitdaging, het Herman Finkerstoernooi in Almelo. Een groots opgezet toernooi over 2 dagen. Veel deelnemers uit het buitenland. Wij blijven met beide benen op de grond want dit toernooi is opgedeeld in 2 categorieën. Het Herman Finkerstoernooi voor amateurs en het Hendrie Kruzen (met 2 puntjes op de u) voor BVO’s. Dus wij gaan voor de amateurtak ondanks de suc essen van de afgelopen maanden. Het winnen van ons eigen toernooi en nu de overwinning op GAE.

We gaan met veel vertrouwen naar Almelo.

Speler/trainer WF Voorwaarts

 

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan