Nieuws

3 april 2022

Voorwaarts wint met overtuiging in Dalfsen!

Voorwaarts speelde zondag 3 april tegen SV Dalfsen en won de wedstrijd met overtuiging, 0-3. Door doelpunten van Luuk Grieving, Ismar Maglajlic en Diego Paais werd met deze ruime cijfers gewonnen. Voorwaarts kon de overwinning goed gebruiken, want in Dalfsen kon de aansluiting met de subtop weer gevonden worden en duidelijk afstand genomen worden van de gevarenzone.

Na het katertje van vorige week, thuis tegen VV Heino, was het volgens Ismar Maglajlic een overtuigende overwinning in Dalfsen. Ismar is een liefhebber pur sang. Hij is naast voetballer van Voorwaarts 1, speler in de zaal bij eredivisionist AGOVV en trainer van JO15-1. Hij is de creatieve motor in de aanval van Voorwaarts en in de regel creëert hij meer dan dat hij scoort. Dat maakt hem wel de koning van de assists, desalniettemin heeft hij sinds 2015 al 25 competitiedoelpunten in het eerste elftal gescoord. Het seizoen 2019-2020 ontbrak hij in de hoofdmacht doordat hij toen volledig voor het zaalvoetbal koos.

Volgens Ismar was de einduitslag geenszins geflatteerd en Voorwaarts was bovenliggende partij. Ismar: ‘Als we de bal verloren hadden we hem ook vrij snel weer terug’. Dalfsen liet zich de eerste helft terugzakken en Voorwaarts kon prima uit de voeten met balbezit. De counter werd dus effectief bestreden en als na 15 minuten Luuk Grieving uit een hoekschop van Diego Paais raak kopt is de voorsprong daar, 0-1. Tot aan de rust eenzelfde spelbeeld.

Ruststand 0-1

Na rust probeerde Dalfsen meer druk te zetten. Voorwaarts was echter ook na rust meer in balbezit en het duurde tot de 72ste minuut voor de wedstrijd in het slot werd gegooid. Een mooie combinatie van Marcus van Geelen met Bruce Schotman werd door de laatste prima afgelegd op Ismar, en voor een leeg doel kon hij de bal binnenschieten.

In de slotfase vielen nog twee A-spelers in Cengizhan Cenz en Aygun Kaan (debuterend). Met name Cengizkan onderscheidde zich met twee goede acties. De kers op de taart kwam in de de 93ste minuut toen Diego Paais na goed voorbereidend werk van Nick Linthorst de keeper door de benen passeerde, 0-3. Ismar: ‘Over het algemeen een goede pot waarin we stuk beter waren en Dalfsen niet de kracht had om daar echt iets tegenover te zetten.’

Voorwaarts heeft nu 25 punten uit 15 duels en speelt aankomende zondag tegen TVC’ 28 uit Tubbergen. De Tubbergers hebben eveneens 25 uit 15 wedstrijden.