Nieuws

1 mei 2022

Voorwaarts wint met zevenklapper

Voorwaarts speelde deze week twee uitwedstrijden. Een wedstrijd op donderdag bij runner-up Bemmel en op zondag 1 mei tegen HVV Tubantia in Hengelo (O). De midweekse ging nog verloren met 2-0, gevolgd door de winst op zondag met een zevenklapper; 2-7.

Rick Timmermans (foto archief), in het dagelijks leven verenigingsadviseur bij de KNVB, heeft inmiddels al meer dan 250 wedstrijden gespeeld in het eerste elftal. Deze week mocht hij starten op de bank en twee keer invallen. Samen met Matthijs Kamphuis heeft hij de meeste ervaring in de eerste klasse. Reeds in 2011 sloot hij aan bij de hoofdmacht op eerste klasse niveau. Rick stopt na dit seizoen met selectievoetbal. Rick: ‘mijn besluit te stoppen is ingegeven door de behoefte om na zestien jaar prestatievoetbal, waaronder verschillende jaren in de jeugd bij BVO’s, mijn dagelijks leven een andere wending te geven. Ik heb nog steeds plezier in het spelletje, dus daar ligt het niet aan. Ik wil meer flexibiliteit, zowel voor het werk als voor privé. Een belangrijk doel voor mij is nu dat we dit seizoen waardig afsluiten’.

Het behoud van het eersteklasser-schap is sowieso een waardige afsluiting, maar mogelijk zit er nog meer in het vat.

Volgens Rick was het midweekse verlies tegen Bemmel zonde. Voorwaarts stond verdedigend goed en een individuele fout zorgde vlak voor rust ervoor dat Bemmel toch het verschil kon maken, 1-0. Toen vlak na rust de tweede viel was het een onmogelijke opgave geworden tegen deze goed georganiseerde tegenstander.

Op zondag tegen Tubantia een geheel ander wedstrijdbeeld.

Rick: ‘Al snel werd duidelijk dat Tubantia voetbaltechnisch de mindere was. We kwamen dan ook al binnen een kwartier op 0-2. De eerste goal was een frommelgoal, die uiteindelijk via de voet van Marcus van Geelen over de doellijn ging. De tweede was een lage schuiver van Marcus na een goeie aanval.’

Na de 2-0 liet Tubantia zien dat het individueel wel een aantal goede spelers had, maar dit konden de Hengeloërs niet echt omzetten in doelpunten. Voorwaarts profiteerde dan ook nog voor rust van de zwakke defensie van Tubantia. De 3-0 was een schot van Nick Linthorst na een voorzet van Pim Havekes. De 4-0 was een snelle aanval over links via Ismar Maglajlic en Diëgo Paais met een afronding van Bruce Schotman. Na de 4-0 nog voor rust twee mogelijkheden voor Tubantia. Rick: Eerst een onterechte toegekende strafschop, want de overtreding van Nino Wattimena was buiten het strafschopgebied. Keeper Michiel Selhorst wist dit onrecht te neutraliseren en stopte de inzet. Toch viel voor rust nog de 1-4 voor Tubantia door een goede aanval over rechts.

Ruststand 1-4.

Voor clubtopscorer Marcus van Geelen was deze middag een uitgelezen mogelijkheid om zijn al niet geringe aantal van 16 doelpunten uit te bouwen met een hattrick. De 5-1 was zijn derde treffer van de middag. De 6-1 was een individuele actie van Ismar. De 7-1 kwam tot stand uit een voorzet van rechts die Bruce in staat stelde zijn elfde doelpunt van het seizoen binnen te koppen. Het slotakkoord was voor HVV Tubantia. Uit de omschakeling viel nog de 7-2.

Volgende week is MASV uit Arnhem de tegenstander. De Arnhemmers misten op een haar na de tweede periode. De eerste wedstrijd eindigde in een spectaculaire 4-4. Beide teams hebben veel aanvallende creativiteit, dus alle reden om een gang naar De Laene te maken.